VII. Pecsenyesütő és forralt bor nap

Program
2025 03 01
11:00
2025 03 01
15:00
VII. Pecsenyesütő és forralt bor nap
VII. Pecsenyesütő és forralt bor nap a Heller Ödön Művelődési Ház udvarán.
Helyszín: Heller Ödön Művelődési Ház 6753 Szeged, Budai Nagy Antal utca 20-22.
  1. március 1-jén VII. Pecsenyesütő és forralt bor nap a Heller Ödön Művelődési Ház udvarán.

A pecsenyesütő és forralt bor verseny egy közösségi gasztronómiai esemény, ahol a résztvevők különféle húsételeket és italokat készítenek és versenyeznek az íz, állag, fűszerezés és tálalás alapján.

Verseny menete és szabályai:

  1. Nevezés: Egyénileg vagy csapatokban.

Nevezni a művelődési házban lehet a nevezési díj befizetésével: 3.000 Ft/csapat.

Amit adunk: 2 kg hús (tarja), 2 l bor (fehér vagy vörös), asztal, pad. A többi alapanyagot és eszközöket a versenyző csapatok hozzák.

  1. Időkeret: A versenyzőknek adott idő alatt kell elkészíteniük a pecsenyéjüket és forralt borukat.
  2. Zsűrizés: A zsűri pontozza az ételt (1 adag) és italt (1 pohár) az alábbi szempontok alapján: • Ízvilág és fűszerezés • Hús puhasága és szaftossága • Tálalás és esztétikai megjelenés • Kreativitás és egyediség.

Kiegészítő programok: A versenyt programok kísérik: zene, kézműveskedés, Péter & Pan gitárduó, játékos vetélkedők.

Nevezési határidő: 2025. február 24. (hétfő)

Szeretettel várjuk Önöket!