Propeller tábor gépek

2024
07
15
08:00
2024
07
19
16:30

Propeller tábor gépek

A hét során műszaki rajzot értelmezel, fűrészelsz, csiszolsz, fúrsz, reszelsz, s közben fokozatosan állnak össze a saját magad által készített, működő gépeid.
Helyszín: Agóra

Időpontja: 2024. július 15-19.
Jelentkezési határidő: 2024. június 27.
Helyszíne: Szent-Györgyi Albert Agóra
Naponta: 8:00 – 16:30-ig
Étkezés: tízórai, ebéd
Korosztály: 8-13 évesek

Amikor kissrác voltam, gyakran szedtem szét különböző gépeket, amik már nem működtek. Szerencsétlenebb esetben azért nem működtek, mert szétszedtem őket.
Őrült kíváncsi voltam arra, hogy mi van benne, mitől forog, miért megy, hogyan kapcsolódnak az áramköri elemek, miért lassít a lassító áttétel, mihez kapcsolódik a fogaskerék… stb. … stb. … stb. …
Aztán egy idő után elkezdett érdekelni, hogy kik alkotják, s hogyan építik meg a gépeket. Hogyan lesz a gondolatból gép?
Ezt szeretném neked megmutatni a PROPELLER táborban, illetve nem én mutatom meg, hanem Te fogod megtapasztalni. A hét során műszaki rajzot értelmezel, fűrészelsz, csiszolsz, fúrsz, reszelsz, s közben fokozatosan állnak össze a saját magad által készített, működő gépeid. Végül lesz egy napelemes katamaránod, egy buborékfújó automatád, egy propelleres kisautód, egy kaleidoszkópod és egy papírrepülő kilövőd.
Szeretnél velem mérnököset játszani? De komolyan! Délutánonként érdekes helyszínekre látogattok el. Megismerkedtek különböző műszaki területen dolgozó szakemberek munkájával.

Táborvezető (délelőtt): Labancz István (kémia-földrajz szakos tanár)
Telefonszám: +36/30-207-5731 vagy propellertabor@gmail.com

Részvételi díj: 46.000 Ft/fő, amely valamennyi költséget és az általánosforgalmi adót is tartalmazza.

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet!
A program változásának jogát fenntartjuk!

Online belépőjegy-vásárlás, szakkör, vagy gyermektábor befizetés webáruházunkban.