Időpontja: 2024. július 1-5-ig
Jelentkezési határidő: június 26.
Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra
Naponta: 8.00-16.30-ig
Életkor: 9-14 év
Létszám: max. 15 fő
Étkezés: tízórai, ebéd
A szakmai programok helyszíne az AASZC Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola. A szakképző iskola szakoktatóinak vezetésével készítik el a gyerekek a sok finomságot.
Táborunkba olyan 9 év feletti fiúkat és lányokat várunk, akik szeretnék megtanulni a sütés alapjait. Szeretnének a tábor napjai alatt finom sütiket készíteni. Megtanuljuk, hogyan készül a kakaós és fahéjas „csiga”. Csokitallért készítünk és díszítünk. Islert, linzert sütünk, és különleges gyümölcskenyeret is alkotunk. Az Élelmiszermérnöki Intézet Gasztronómia című vidám, kísérletezős bemutatóján is részt veszünk. Érdekes fizikai kísérleteket végzünk majd élelmiszerekkel:
• megfigyelhetjük az élelmiszerekben található mikroorganizmusokat
• az élelmiszerek kémiai összetevőivel ismerkedünk
• betekintést nyerünk az érzékszervi vizsgálatok színes-szagos világába
• megismerkedhetünk az élelmiszerek színmérési lehetőségeivel is.
A sütizés mellett lesz mozi, és megismerjük Szeged híres cukrász és vendéglátós emlékeit is. A gyerekek „Süti -naplót”; készítenek, és a legszebbeket külön díjazzuk.
Fehér pólót, nadrágot, váltócipőt hozz magaddal!
Táborvezető: Hajdu-Máté Tekla
Telefonszám: 70/905-3369
Részvételi díj: 38.000 Ft/fő, amely valamennyi költséget és az általános forgalmi adót is tartalmazza.
Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet!
A program változásának jogát fenntartjuk!