Zenés Adventi Kalendárium

Agóra
Program
2023 12 05
10:00
2023 12 05
11:00
Zenés Adventi Kalendárium
JaMese dalok Szabó T. Anna 24 adventi versére.
Helyszín: Agóra, Díszterem (földszint)

A négy nagylemezes JaMese zenekarnak 2019-ben jelent meg különleges, Szabó T. Anna verseire írt, 24 dalból álló Zenés Adventi Kalendárium című karácsonyi albumuk, amely a megjelenés évében több hétig szerepelt a Mahasz eladási listáján, az ünnepek előtt pedig az előkelő 7-ik helyig jutott. A lemezen többek között olyan nevek szerepelnek, mint Palya Bea, Ferenczi György és a Dalinda énekegyüttes. (Lemez dalai: https://bit.ly/37thdJB )

A zenei anyag népszerűségét mutatja, hogy 2022-ben a Magyar Zene Házában meghirdetett koncertjükre október elején elkelt minden jegy, majd az egy hét múlva meghirdetett második koncertjük is telt házas lett. Továbbá a lemez idén újranyomásra kerül, mert az eredetileg 1500 pédányszámban nyomtatott lemez mostanra mind elkelt. (Magyar Zene Háza koncertfelvétel: https://shorturl.at/awENZ )

Idén a produkció a Művészetek Palotájának Üvegtermében is bemutatkozik, ahol az Ethnosound Hangszerbolt csengettyűivel a közönséggel közösen zenélnek majd egy dal erejéig.
A JaMese zenekar adventi koncertanyaga egyszerre szórakoztató és lélekemelő. Szabó T. Anna versei olyan szépen vezetnek végig az adventi ünnepkör koncentrikus körein, hogy mind a gyerekek mind a felnőttek a szentestéhez érkezve készen állnak az ünnep apró csodáit megélni. A zenei anyag ezt a csodálatos mondanivalót erősítette fel, hogy közös énekkel, tánccal, ünnepi zenével kapcsolják össze az egész családot. (Lemezbemutató koncert 2019: https://shorturl.at/bjuEM )

Néhány visszajelzés a lemezről és a tavalyi koncertről:
„Csodálatos-fantasztikus-lélegzetelállító volt a koncert szombaton. Megkönnyeztük többször. (És persze mulattunk is. )Köszönjük az élményt!”

„Karácsonykor igyekszünk értéket is adni a lányainknak az ajándékok mellett és ez a koncert minden szempontból nagybetűt ÉRTK volt. Minden évben titeket hallgatunk az adventi időszakban, a dalaitokban benne van mindaz, ami számunkra az ünnep.”


Az adventi műsort a zenekar 5 zenésszel valósítja meg:
Molnár Emese – ének
Mizsei Zoltán – billentyű, vokál
Udvarhelyi Gábor – gitár
Éder Ferenc – basszusgitár
Badics Márk – dob

jaMese zenekar

 

Belépődíj: 1.500 Ft
Csoportok jelentkezését kérjük előre jelezni.

további információ a koncertről: +36(70)336-7063A megjelenés évében egy hosszabb riport jelent meg Molnár Emese énekes, dalszerzővel a WMN magazinban:
https://wmn.hu/wmn-life/51914-el-kellett-fogadnom-hogy-a-karacsonynak-mar-orokre-elvalaszthatatlan-resze-marad-a-hiany--interju-molnar-emesevel-a-jamese-frontemberevel

A zenekarról bővebben: www.jamese.hu

Hallgass bele a Zenés Adventi Kalendáriumba:
YouTube: https://bit.ly/2M6cGnC

Saját kézzel című dalhoz készült animációs klip:
https://www.youtube.com/watch?v=YkKUI6ZEmDw

A zenekar közösségi felületei:
www.youtube.com/jamesemusic 
www.facebook.com/jamesemusic
www.instagram.com/jamesemusic
www.tiktok.com/jamesemusic

Móczárné Gila Gabriella - közművelődési igazgatóhelyettes
Móczárné Gila Gabriella
közművelődési igazgatóhelyettes, színházi programok, mesemondó verseny, drámapedagógiai programok, színjátszó fesztivál, nagyrendezvények
Agóra
+36(70)336-7063