Szegedi Regionális Konstrukciós Csapatverseny 2022.

Agóra
Program
2022 05 25
15:00
2022 05 25
18:00
Szegedi Regionális Konstrukciós Csapatverseny 2022.
A SzeReTeD Labor (Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium) által meghirdetett Szegedi Regionális Konstrukciós Csapatverseny 2022. május 25-én szerdán 15.00-kor kerül megrendezésre a Szent-Györgyi Albert Agórában.
Helyszín: Agóra

A verseny legfőbb célja, hogy a diákok figyelmét ráirányítsa a mérnöki munkában rejlő élményekre, miközben lehetőségük van a tervezés és az alkotás örömének átélésére. A hagyományos tantárgyi versenyektől eltérően, itt az egyes tantárgyak keretében megszerzett ismereteiket komplex formában felhasználva, más jellegű kihívásnak kell megfelelniük. A gyakorlati életből származó feladatokat, problémákat kell megoldani egy általuk tervezett és épített szerkezet segítségével.
Az idén immár 7. alkalommal megrendezésre kerülő versenyre 2-3 fős csapatok nevezhettek. A versenyzőknek egy kerekeken gördülő, sugárhajtású járművet kellett készíteni, melyeknek egy vízszintes pályán kell majd versenyezniük. A cél az, hogy a jármű minél rövidebb idő alatt megtegyen egy 100 cm hosszú utat. A zsűri (melynek elnöke Dr. Bíró István a Mérnöki Kar dékánja) a jármű esztétikai kivitelezését is értékeli.

A verseny lebonyolításában társszervezőként közreműködő intézmények:

  • SZTE Mérnöki Kar
  • SZTE JGYPK Technika Tanszék


További információ:
Csiszár Imre - laboratóriumvezető
Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium (SzeReTeD)

20/220-71-23

Letölthető állományok