Samodai-Szives Duó koncertje

Agóra
Program
2021 11 15
18:00
2021 11 15
19:00
Samodai-Szives Duó koncertje
Történet a mesén túl 3.0 Live
Helyszín: Agóra, Díszterem (földszint)

A produkcióról:
A hangverseny koncepcióját a fellépők próza-szeretete adta; repertoárjuk főleg kortárs műveket tartalmaz, melyek programmal vagy történettel rendelkeznek. Így adott az ötlet, hogy koncertjeiket egy olyan történettel ölelik körül, mely alkalmazkodik a darabok karakteréhez. Így született meg a „Történet a mesén túl” koncertsorozat Szives Márton ötletéből, Samodai Bence és Darvasi Áron közreműködésével. A produkció aktualizálja a kortárs és experimentális zenét és ez esetben irodalommal, crossover produkcióban egyesíti. A történetet ezúttal a magyar népi mese- és mondavilág ihleti, ami szoros kapcsolatban van a magyar zeneszerzők műveinek programjával, hangulatával.

Rövid ismertető az előadókról:
A Szives Márton-Samodai Bence Duó a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar két hallgatójából kovácsolódott össze 2017-ben a floridai Lynn University-n tartott sikeres vendégszereplésük alkalmával. Azóta több versenyen, előadáson és koncerten szerepeltek és egy sorozatot is indítottak “Történet a mesén túlról” címmel mely az irodalmat fuzionálja a kortárszenével. Céljuk a kortárs művészet népszerűsítése, közönségbarát hangversenyeken. Külföldi és hazai koncerteken és versenyeken tökéletesítik repertoárjukat, amit minél élménydúsabban szeretnek előadni. Mindketten Sófi ösztöndíjasok és többszörös versenygyőztesek.
Duóként első helyezést értek el a szerbiai International Music Competition-ön, kamara-duó szekcióban. Emellett kiemelt minősítést kapott a The North International Music Competition kamara kategóriájában. A Duó szoros együttműködésben van Dubrovay Lászlóval, Kőszeghy Péterrel, Márkos Alberttel és Ralf Kleinehanding-gal, akik ütő-trombita formációra komponáltak darabokat. A formáció nevéhez fűződik Dubrovay László "Három tétel trombitára és ütőhangszerekre" c. művének magyarországi bemutatója, illetve Kőszeghy Péter "Snake Quake" és "BOT" c. művei is a Duó közreműködésével készülnek.

Közreműködők:

  • Szives Márton Gábor- ütőhangszerek
  • Samodai Bence János - trombita
  • Darvasi Áron - narráció

 

A koncert műsora:

  • Kőszeghy Péter: BOT
  • Márkos Albert: Canzoni senza parole
  • Márkos Albert: TUTUN
  • Huszár Lajos: Toccata for marimba
  • Reményi Attila: Strokes
  • Dubrovay László Három tétel trombitára és ütőhangszerekre

Támogatónk az NKA.

A belépés díjtalan.