Múzeumok éjszakája 2016.

Agóra
Program
2016 06 25
17:00
2016 06 25
23:00
Múzeumok éjszakája 2016.
Múzeumok éjszakája a Szent-Györgyi Albert Agórában.
Helyszín: Agóra
I. Tudtad-e, hogy Szegeden készült az első magyar műállat? A szegedi Katicabogarat Dr. Muszka Dániel tervezte – és az Agorában található.
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság állandó kiállításán megtekinthetőek az első hazai számítógép részegységei – és olyan hatvanas évekbeli gépmonstrumok, mint a Razdan.
Az Informatika Történeti Kiállítás és a Látványlabor 50%-os kedvezménnyel tekinthető meg az Agora II. emeletén. 17, 19, 21 órakor bemutató a számítógépes játékok fejlődéséről, kipróbálható játékokkal. 18, 20 és 22 órakor tárlatvezetés és játékos ITK-teszt.
 
II. Készítsd el a talizmánodat „Titokzatos Szavannán”! Budapestről, a Mezőgazdasági Múzeumból érkezett a Titokzatos Szavanna interaktív kiállítás és társasjáték. A kiállítás 50%-os kedvezménnyel látogatható.
 
INGYENES PROGRAMOK: 
A földszinten:
- Fábián Tamás emlékkiállítás
A SZTE oktatója nemcsak öncélúan járta a világot: útjait képekkel, beszámolókkal dokumentálta, hogy élményeit és megszerzett tudását később átadhassa a geográfusok újabb és újabb generációinak. 
 
- Bekei Judit radírgyűjteménye
 
I. emeleten: Varga Anna festményei, Fodor Anna 650 darabos babagyűjteménye, Máté Bence fotókiállítása, Babik Barna „terített asztalai”. 
A kisebbeket Játéksziget és a Hangklubban diafilm vetítés várja.
 
III. emeleten: „Érzékenyítő program” A vakok és a gyengénlátók mindennapi életébe tekinthetnek be a látogatók.
 
Szeretettel várjuk látogatóinkat! 
Letölthető állományok