Kultúrházak éjjel-nappal 2017.

Agóra
Program
2017 02 10
10:00
2017 02 12
17:00
Kultúrházak éjjel-nappal 2017.
Február 10. és 12. között az Agóra is csatlakozik Kultúrházak éjjel-nappal 2017. programsorozathoz.
Helyszín: Agóra

Program:

Február 10-11-12.
Kultúrházak éjjel-nappal -országos program, amely során a látogatók betekinthetnek az ország közművelődési intézményeinek munkájába.

Február 10. péntek
10.00 Csongrád megyei Bicínium éneklési verseny
A 20 éves Pro Musica Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi rendezvénye
Belépés díjtalan!

14.00 Mérföldkövek a jövő múltjából
Kulisszatitkok és tények: egy tárlatról, tanároknak.
Informatikatörténeti előadás és interaktív szakmai tárlatvezetés
Úgy gondoljuk, minden pedagógus kollégának tudnia kell, hogy a világ négy-öt legnagyobb gyűjteményének egyikéből rendezett átfogó informatikatörténeti állandó kiállítást a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. A kiállítás sehol máshol nem látható, egyedi értékeket tartalmaz, példának talán elég Neumann János eredeti dokumentumait említenünk. Az elsősorban pedagógusoknak szervezett előadás arra keresi a választ, hogy milyen maradandó élményekkel gazdagodhatnak a diákcsoportok, akik felkeresik a tárlatot.
Hogyan hozhatjuk közel a 2000 után született nemzedékhez a huszadik század informatikáját? Az informatika története az ő történetük is! Megmutatjuk a diákok által ma használt tárgyak elődeit, a mai divatok előképeit a múltból. Megnézzük, hogy kik azok a magyar tudósok és feltalálók, akik döntő hatást gyakoroltak az informatika világformáló fejlődésére, akikre büszkék lehetünk.
De tekintsünk messzebb: nézzük meg a mérföldköveket abakusztól a mobiltelefonig, amelyek összefűzik a számolóeszközök és az infokommunikáció történetét egy nagy egésszé: a Jövő múltjává.
Az előadást informatikatanár, matematikatanár kollégák – és természetesen minden érdeklődő pedagógus figyelmébe ajánljuk. Az előadó Képes Gábor, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság főmunkatársa, a Jövő múltja című könyv társszerzője.
Vendégelőadás a tudatos internethasználatra nevelésről
A biztonság kérdése sosem volt olyan fontos az informatika történetében, mint napjainkban. A fegyveres őrök védte számítóközpontok világát az internetező gyerekek és felnőttek milliárdjainak világa váltotta fel. Vendégünk Krnács András, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének munkatársa. Előadásának címe A tudatos internethasználatra nevelés módszerei
Az előadások belépődíj nélkül látogathatók.

további információ: http://www.agoraszeged.hu/program/merfoldkovek-a-jovo-multjabol

Február 11. szombat
10.00-12.00-ig Élményműhely
Kedves Alkotótársunk!
Szeretettel meghívunk első kézműves foglalkozásunkra a Szegedi Agóra élményműhelyébe, ahol kedvedre alkothatsz
- álomfogót - hogy az új évben csak szép álmaid legyenek-,
- családi kalendáriumot - hogy mindig szem előtt legyenek a szeretteid jeles napjai- vagy
- Bálint napi meglepetést annak, akit a legjobban szeretsz, csak Te döntöd el mit szeretnél hazavinni.
Az alapanyagokat, lélek- és torokmelegítőt mi biztosítjuk és ha igényled segítünk elkészíteni amit választottál, te csak a jókedvedet és a barátodat hozd magaddal!
Ha szeretnél velünk alkotni, akkor kérünk, hogy jelentkezz be előre facebookon Vica Fabrique oldalon az eseményeknél vagy a vicafabrique@gmail.com email címen,
esetleg a 70/554-3067 telefonszámon (sms is lehet), hogy biztosítani tudjuk a megfelelő
mennyiségű alapanyagot.
Foglalkozások árai:
Álomfogó: 2000.-
Családi kalendárium: 3500.-                        
Szíves képtartó: 2000.-
Filc képtartó, borosüveg dísz: 1000.-
A foglalkozásaink minimum 6 főtől indulnak.

Február 11-12. szombat-vasárnap
Magyar tannyelvű tanárképző főiskolák hallgatóinak meghirdetett FIATAL KARVEZETŐK VERSENYE
A két közreműködő kórust neves zsűri előtt 9 hazai és 3 határon kívüli versenyző dirigálja majd a Szent-Györgyi Albert Agórában szombaton az elődöntőben, és vasárnap az SZTE zeneművészeti Kar Fricsay-termében a döntő során. A versenyhez kapcsolódóan lesz Kardos Pál, Liszt-díjas karnagy -Szeged hajdani legendás tanára - "Karvezetés III. Intonálás" c. tanulmánykötete megújított kiadásának bemutatója.

Február 12. vasárnap
15.00 A Dr. Kikli Tivadar Magyarnóta-szerzők és Énekesek Dél-magyarországi Egyesülete „ÖNÖK KÉRTÉK” címmel magyar nóta és operett délutánt rendez.
Fellépnek: Kurina Irén, Lévai László, Kónya Krisztina, Fodor Károly,
Toronykőy-Horák Renáta, Papp Lajos, Makói Varga Anna, Gyuris Imre,
Fedor Zsófia, Polgár Gábor
Kísér: Kecskés Sándor és cigányzenekara
Prímás: Kecskés Sándor
Műsorvezető: Dr Majzik István
Jegyek válthatók 1.500,- Ft-os áron Szeged, Cserzy Mihály u. 11. szám alatt, hétfőtől-péntekig 8-15 óra között és a kezdés előtt egy órával az előadás helyszínén.