Könyvbemutató - Fülöp Valentina új könyvéről

Agóra
Program
2023 06 08
14:00
2023 06 08
15:00
Könyvbemutató - Fülöp Valentina új könyvéről
Szegeden élő ügyvéd, aki írói álnéven jelenteti meg köteteit.
Helyszín: Agóra, Díszterem (földszint)

2023. márciusában két, felnőtteknek szóló regénye után egy különleges mesekönyvvel jelentkezik: Vörös Samu, a kalózkirály címmel.Az írónő az új könyvéről:
"Én tudom az okát és gondolkoztam azon, hogy ha pontokban kellene szednem, akkor mit is mondanék. Talán ezeket:
Játékos hangnemben szólal meg benne Samu, a már majdnem hét éves cicagyerek. Derűs világlátása segít abban, hogy felülemelkedjünk olyan mindennapi nehézségeken, mint az iskolakezdés, az új barátokra találás, az énekórai első kudarc megélése, vagy az, hogy a kis húgocska cumis produkciója ellopja a show-t.
Bármi is történik, a humor fűszerként minden jelenetet átitat és ez biztonságot ad (nemcsak Samunak, de) minden kis olvasónak. A humor ereje pedig nemcsak napjaink pszichológiai tudása, de ősidőkre visszamenő tapasztalat alapján oldja a szorongást, segít felülemelkedni sérelmeinken.
Áthatja Samu családját az elfogadás. A feltétel nélküli elfogadás pedig, az az érzés, hogy mások megítélése nélkül lehet az érzelmeket és gondolatokat jóváhagyni, megerősíti a gyermekeket abban, hogy az elkövetett hibák miatt lelkükben kavargó érzelmek természetesek.
A Mamától, Papától, Jeromos nagyapától kapott empátia a mesében végig azt sugallja Samu és az olvasó számára, hogy fontos, milyen gondolatai vannak, hogy akár szomorú, akár szorong, a felnőttek is átélik vele ezeket az érzéseket és ott vannak Samunak, vele együtt pedig az olvasónak, amikor szüksége van a támogatásra.
És végül, de nem utolsó sorban a történetmesélés szöveteként végigkíséri Samut a meséből áradó erő és szeretet, az a megnyugtató érzés, hogy történjen bármi, Samu és a család legyőznek minden nehézséget."

Csoportok jelentkezését kérjük előre jelezni!

Tel: +36(70)336-7063

Móczárné Gila Gabriella - közművelődési igazgatóhelyettes
Móczárné Gila Gabriella
közművelődési igazgatóhelyettes, színházi programok, mesemondó verseny, drámapedagógiai programok, színjátszó fesztivál, nagyrendezvények
Agóra
+36(70)336-7063