Kalandok Nigériában - könyvbemutató

Informatórium
Program
2023 06 13
16:30
2023 06 13
00:00
Kalandok Nigériában - könyvbemutató
Dr. Kondricz Péter: Kalandok Nigériában, emírek és királyok földjén útinapló könyvbemutatója.
Helyszín: Agóra, Informatórium (II. emelet)

Dr. Kondricz Péter személyesen is megtapasztalhatta, amikor majd’ két évig élhetett Afrikában, a földrész legnépesebb országában, a Nigériai Szövetségi Köztársaságban. (Amely Magyarországnál tízszer nagyobb területen fekszik, több mint 200 millió lakosa és 37 tagállama van.) Ez idő alatt számtalan mesébe illő, vagy éppen életveszélyes kalandot élt át. Ezeket vetette papírra, foglalta kötetbe úti napló formájában, és jelentette meg a közelmúltban „Kalandok Nigériában, a szultánok, emírek és királyok földjén” címmel.

Erről tart  élvezetes  könyvbemutatót a szerző.


"Talán már 15 éve is van annak, hogy nemzetközi informatikai jogászból,
amerikai és magyar IT cégek jogi igazgatójából kalandor lettem, Afrika szerelmese. Először diplomataként kerültem ki Nigériába. Aztán az öltönyt felcseréltem tradicionális törzsi ruhára, a cégautót helyi tömött iránybuszra, az elviselhető európai éghajlatot fojtó melegre és vég nélküli zivataros hetekre, az otthon biztonságát emberrablók, maláriaszúnyogok és tifusz által veszélyeztetett bizonytalanságra. Könyveket jelentettem meg a nigériai hétköznapokról, kalandjaimról, vallásról, vuduról, a túlélésről, a megmagyarázhatatlan vonzalomról a fekete kontinens iránt.
Emellett papírra kellett és kell vetnem mindazon pillanatokat, hangulatokat, örömet, dühöt, felszabadult életérzést, melyet itthon a mindennapokban megélek, olvasok, látok, átélek."
dr. Kondricz Péter


Belépés díjtalan!

Dénes Teodóra
Dénes Teodóra
közművelődési munkatárs, esélyegyenlőségi programok, az Informatóriumban megvalósításra kerülő természettudományos programok
Informatorium
+36(70)616-4012