Föld napi fotómaraton

Agóra
Program
2018 04 21
14:00
2018 04 21
23:50
Föld napi fotómaraton
Föld napi fotómaraton - az American Corner Szeged szervezésében.
Helyszín: Agóra, American Corner (III. emelet)
A verseny háttere és célja
Az első Föld Napja rendezvényt az Egyesült Államokban szervezték 1970. április 22-én. Az országos mozgalom hamar világszerte ismert eseménysorozattá nőtte ki magát, melynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a környezettudatos életmódra. A szegedi American Corner egy különleges fotóversennyel ünnepel, mely kapcsolódik a Föld Napja idei mottójához is: “Állítsuk meg a műanyagszennyezést!” 
 
A verseny időpontja 
2018. április 21., szombat 14:00 - 24:00 (Nevezni csak az ebben az időszakban készült fotókkal lehet.)
 
Nevezés, regisztráció
Előzetes nevezés: e-mailben a címre (név és e-mail cím megjelölésével)
Regisztráció: 13.00-14.00 óráig a Szent-Györgyi Albert Agóra (Szeged, Kálvária sgt. 23.) 3. emeletén található American Cornerben (a nevezés a személyes regisztrációval válik érvényessé)
 
Program
13.00-14.00  Regisztráció
14.00 Ábrahám Krisztián (Kiskunsági Nemzeti Park) a műanyagszennyezésről szóló előadásával ráhangolja a versenyzőket a témára
14.30  Németh György fotóművész, az MTI korábbi fotóriportere hasznos tanácsokkal szolgál a fényképek elkészítéséhez
15.00  A fotómaraton kezdete
24.00 Az elkészült képek beküldésének határideje
 
Kategóriák
Táj és környezet: Elő a nagy látószögű objektívekkel, hogy megörökítsétek az erdők, az alföld és a város sokszínűségét.
Mintázatok: Engedjétek szabadjára a képzeleteteket és fedezzétek fel a természet alkotta formák és mintázatok sokféleségét.
Műanyag mindenütt: A 2018-as Föld Napja mottója: Állítsuk meg a műanyagszennyezést! Keressétek a probléma gyökerét és megjelenési formáit a saját környezetünkben, de kínálhattok megoldást is.
 
A fotókkal kapcsolatos követelmények
  • Digitális kamera és mobiltelefon egyaránt használható. 
  • A fotók mérete ne legyen kisebb, mint 1024x768 pixel.
  • Fekete-fehér és színes képeket egyaránt elfogadunk.
  • A leadott fotók nem tartalmazhatnak vízjelet, aláírást vagy bármely a fotós személyére utaló információt. 
  • A fotósnak lehetővé kell tennie a fotó EXIF adataihoz való hozzáférést. 
 
A fotók leadása
A fotókat a címre várjuk április 21-én 24.00 óráig. Egy versenyző kategóriánként csak egy képpel nevezhet. Az e-mailben szerepeljen a versenyző teljes neve és a választott kategória is.
 
A képek elbírálása, díjazás
A zsűri minden kategóriából három-három képet választ majd ki, ezek érnek el helyezést a versenyben. Az első helyezettek és az április 27. éjfélig a Facebookon legtöbb Like-ot kapott versenyző ajándékcsomagot kapnak az American Cornertől.
 
A zsűri tagjai: Bobkó Anna (az SZTE fotóriportere), Németh György (fotóművész, az MTI korábbi fotóriportere), Puskás József (a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa, amatőr természetfotós)
 
Eredményhirdetés
A helyezettek nevét és pályamunkáit április 23-án, hétfőn tesszük közzé az American Corner Szeged Facebook oldalán. Ezután az oldal látogatói április 27. éjfélig szavazhatnak a közönségdíjas képre. 
 
Figyelem!
A fotók leadásával a versenyzők elfogadják, hogy az American Corner Szeged a képeket a különböző közösségi média felületein megjelenítheti a fotó készítőjének megjelölésével. 
 
Adatvédelmi kérdések
Ha a fényképen látható emberek felismerhetőek (pl. látszik az arcuk), engedélyt kell kérni tőlük. A pályázónak igazolnia kell, hogy rendelkezik ezzel az engedéllyel, s ha kiválasztjuk a képet, olyan e-mail elérhetőséget is kell biztosítania, amellyel az American Corner Szeged megbizonyosodhat az engedély meglétéről.