Digitális témahét 2019.

Informatika Történeti Kiállítás
Program
2019 04 08
09:00
2019 04 12
11:40
Digitális témahét 2019.
Digitális témahét - Minden, ami IT
Helyszín: Agóra Informatika Történeti Kiállítás (III. emelet)
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szervezésében olyan komplex, diákok és pedagógusok számára alkalmas IKT-eszközöket használó tanórákat, foglalkozásokat mutatunk be partnerszervezetek segítségével, amelyek lehetővé teszik a digitális kompetencia fejlesztését, megismertetik az IKT-eszközök sokrétű alkalmazási lehetőségeit tanórákon és a hétköznapi életben, valamint távlati célokat állítanak a felnövekvő generációnak az IT-szakma különböző területein.
 
Kiemelkedő jelentőséget tulajdonítunk a digitális írástudás nemzetközi rendszerére, az ECDL-re való figyelemfelhívásnak – ma már diákoknak, tanároknak egyaránt nélkülözhetetlen a digitális kompetenciák fejlesztése. Bemutató óránkon egyik nagyon aktuális modulunkra, az IT biztonságra hívjuk fel a figyelmet, ezzel a tanulókat serkentve a biztonságos és tudatos internethasználatra.
 
A Digitális Témahéten résztvevő diákok betekintést nyerhetnek az aktuális technológiai újdonságokba és megtekinthetik az IKT-eszközök történetét, azaz a „Jövő múltját” bemutató, átfogó informatikatörténeti tárlatunkat is!
 
Partnereink:
  • Szent-Györgyi Albert Agora
  • SZTE Informatikai Intézet
  • Creativ-it
 
Programjaink leírása:
 
3D nyomtatás
A 3D nyomtatás mindenki számára elérhetővé vált!
Hogyan épül fel a nyomtatás folyamata? Milyen területeken alkalmazzák? Mit hoz a jövő ezen a területen?
Mindenre választ kaphatsz a Digitális Témahéten!
 
ECDL bemutató órák
ECDL: Európai Számítógép-használói Jogosítvány - European Computer Driving Licence Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni. (http://njszt.hu/ecdl (link is external))
Tudni szeretnéd mi a különbség a hackelés és a crackelés között? Szeretnél tisztában lenni azzal, hogy mi az a kiberbűnözés, és főleg, hogy hogyan lehet ellene védekezni? Örülnél, ha az adataid és a jelszavaid biztonságban lennének és nem vesznének el? Kíváncsi vagy a legjobb vírusirtókra? Hátradőlve szeretnél online vásárolni minden kockázat nélkül? Vágysz arra, hogy megismerkedj azokkal a módszerekkel, amikkel a fenti igényeidet ki lehet elégíteni? Akkor neked való az IT biztonságról szóló előadás! Gyere, és légy a segítségünkkel még elővigyázatosabb számítógép felhasználó!
 
Creativ_it
“Ne csak ismerd, értsd is!
Találd meg az utad az informatikai világ útvesztőjében, értsd meg a munkaköröket, a programokat, appokat, amiket nap, mint nap használsz, éld át az alkotás kreatív folyamatát, hogy a megszerzett jelvényekért cserébe a program végén ajándékok üssék a markod.”
 
SZTE Informatikai Intézet
Az SZTE TTIK Informatikai Intézete látványos bemutatókkal nyújt betekintést a hétköznapjainkat is meghatározó technológiai újdonságokba és azokhoz kapcsolódó kutatási eredményeibe olyan különböző területeken, mint például a virtuális és kiterjesztett valóság, mesterséges intelligencia, Internet of Things, okos eszközök és ipari alkalmazások.  A bemutatott eszközöket a diákok kipróbálhatják, sőt akár programozhatják is a helyszínen.
 
Digitális Témahét időpontok:
 
április 8. 3D nyomtatás (Informatórium)
9.00-9.45
10.00-10.45
11.00-11.45
12.00-12.45
 
április 9. ECDLbemutató óra (Informatórium)
9.00-9.45
10.00-10.45
11.00-11.45
12.00-12.45
 
április 10. Creativ _it (ITK)
9.00-9.45
10.00-10.45
11.00-11.45
12.00-12.45
 
április 12. SZTE Informatikai Intézet (ITK)
9.00-9.45
10.00-10.45
11.00-11.45
 
A különböző programokra és időpontokra előzetes regisztráció szükséges.
Regisztráció az címen tehető.
A regisztráció alkalmával fel kell tüntetni a programot időponttal együtt, az intézmény nevét, az osztályt és annak létszámát, valamint egy telefonos elérhetőséget.