Új előadás sorozat a Szent-Györgyi Albert Agórában.
Hogyan segíthet a mikrobiológus egy diagnózis felállításában? Miért olyan veszélyes a glutén? Hogyan lehet a megváltozott éghajlati viszonyokhoz jobban alkalmazkodó gabonákat nemesíteni? Mit tehetünk azokkal a baktériumokkal szemben, amelyek már ellenállóvá váltak olyan új antibiotikumok ellen, amik még nem kerültek piacra?
Az új kutatási eredményekről sorra jelennek meg a tudományos cikkek és publikációk a szaklapokban, folyóiratokban. De hogyan értheti meg mindezt a témák iránt érdeklődő nagyközönség?
A Szent-Györgyi Albert Agóra új előadás sorozatában közelebb hozza a természettudományokat a közönséghez. A felkért eladók közérthetően beszélnek kutatási témáikról és ami még fontosabb, eredményeikről.
Az előadásokra minden hónap utolsó keddjén kerül sor a Szent-Györgyi Albert Agórában.
Búzaliszt fogyasztásának nemkívánatos következményei
(teljes kiőrlésű liszt, gluténérzékenység)
Prof. Dr. Véha Antal egyetemi tanár
SZTE Mérnöki Kar, Élelmiszermérnöki Intézet
Az előadás belépődíj nélkül látogatható.