Az Oroszlánkirály meséje – gyermekmusical

Agóra
Program
2023 10 05
10:00
2023 10 05
11:00
Az Oroszlánkirály meséje – gyermekmusical
Mujahid Zoltán – Lénárt László: Az Oroszlánkirály meséje – gyermekmusical - TELTHÁZ!
Helyszín: Agóra, Díszterem (földszint)

Megismerkedhettek az afrikai szavanna állatvilágával és zeneszerzõnk vadonatúj, remekebbnél remekebb slágereivel, melyeket az előadáshoz komponált.

Szimba - Hompok Tamás/Pintér Gábor Attila
Nila - Presits Bernadett/Fogarasy Bernadett
Fuga - Fogarasy András/Bodrogi Attila
Scar - Lénárt László/Fekete István
Toccata - Bárkány Miklós/Szõlõsi Zoltán
Mufasa, Hiéna - Pintér Gábor/Presits Tamás/Benedek Gyula

Dalszöveg: Lénárt László
Jelmez: Várady Zsóka
Koreográfia: Fogarasy András
Afrikai népmesét színpadra alkalmazta: Fogarassy Bernadett
Rendező: Nádházy Péter

Az Oroszlánykirály meséjét lehet, hogy sokan ismerik már rajzfilmrõl. Most azonban a történet eredetijét láthatjátok, mely szereplõiben hasonló, mégis egy kicsit más. Megismerkedhettek az afrikai szavanna állatvilágával és zeneszerzõnk vadonatúj, remekebbnél remekebb slágereivel, melyeket az előadáshoz komponált. A történet egy kis oroszlán kölyökkoráról és felnőtté válásáról szól. Egy napon gonosz nagybátyja, Scar egy szurdokba csalja Szimbát és játszópajtását Nilát, mert tudja, hogy arra fog vágtatni egy gnú csorda. Mufasa, fia segítségére siet. Bár Szimbát megmenti, ő maga áldozattá válik. Scar elhiteti a kiskölyökkel, hogy ő a tragédia okozója és azt tanácsolja Neki, hogy fusson el és soha többé ne térjen vissza. Szimba menekülés közben találkozik össze a két hihetetlenül bájos figurával, a varacskos disznóval és barátjával, akikkel együtt nőnek fel. Nila megkeresi Szimbát, megérteti Vele, hogy a trón csakis őt illeti meg, és nem felelős apja haláláért. Elindul barátaival és leszámol Scarral és a hiénák csapatával. Szimba hazája újra jó „mancsok” közé kerül, minden kivirágzik, és az állatok újra boldogok lesznek.

Belépő: 1.500 Ft
Jegyek az Agóra recepcióján válthatók szeptember 4-től.

Csoportok jelentkezését kérjük minden esetben előre jelezni !

Tel.: +36(70)336-7063

Móczárné Gila Gabriella - közművelődési igazgatóhelyettes
Móczárné Gila Gabriella
közművelődési igazgatóhelyettes, színházi programok, mesemondó verseny, drámapedagógiai programok, színjátszó fesztivál, nagyrendezvények
Agóra
+36(70)336-7063