Bemutatkozás

A Dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház a városrész központjában található, és fontos szerepet tölt be az itt lakók életében.

Kiskundorozsmán olyan nagy hagyományokkal rendelkező körök, klubok találhatók, mint az Alkony Nyugdíjas Klub, Vöröskeresztes Klub, és a kézimunkakör. Az első művelődési ház 1893-ban épült, a II. világháború után igény nyílt egy új kultúrház létesítésére. A művelődési otthon 1951-ben kezdte meg működését. Csoportok, azokon belül szakkörök létesültek.

A Művelődési Ház Weintrager Adolf tervei alapján épült, 330 négyzetméteres, 2005. december 21-én adták át az új művelődési házat. Élén 2008. júliusától Hajdú Géza áll. A kétszintes ház színpaddal ellátott nagytermet, emeleti lelátót, klubhelyiségeket és állófogadásra illetve tárgyalásra alkalmas szobákat is számlál. Az elemeire bontható színpad szabadtéri rendezvényeken is használható. Az emeleti galérián helybeli alkotók munkáit mutatják be.

A 2005-ben épült új művelődési ház a település központjában található, 5 percre a római katolikus templomtól, közvetlenül a Polgármesteri Hivatal kiskundorozsmai kirendeltsége mellett.

A templomi és polgári esküvői szertartás, valamint a lakodalom, fotózás a lehető legkényelmesebben, egymás közelében szervezhető meg.

A művelődési ház füves, gondosan karbantartott szép belső udvara ideális szabadtéri szertartáshoz, vendégváráshoz, fotózáshoz.

A parkolás az udvaron biztonságosan megoldható. A ház nagytermében klímák biztosítják nyáron is a megfelelő kellemes hőmérsékletet.

Különleges gasztronómiai élmény lehet az udvarban megépített alföldi búbos kemencében készített sülttel, kaláccsal gazdagítani az ünnepi menüt.

Az intézmény helyiségei, eszközei nem csak lakodalmakra, hanem egyéb családi és céges rendezvényekre is bérelhetők.

Kapcsolattartók

Lévainé Jakus Edina
tagintézmény vezető
+36 62 463-112 +36 20 954-2124