Ringató foglalkozás

Ringató foglalkozás

Zenés foglalkozások 0-3 éves korú gyermekeknek, terhes kismamáknak, szülőknek, nagyszülőknek és dédiknek.

Időpontja: hétfő 10.00, 10.45, szerda 16.15

Énekes óvoda: szerda 17.00

Információ: Vadai Henrietta 06/30/218 81 06

 
Szegedi Ringató foglalkozások a Facebookon: https://www.facebook.com/groups/szegediringatofoglalkozasok/?fref=ts
 
Ringató – Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Örömmel zenélés, zenével nevelés.
A Ringató országos kisgyermekkori zenei nevelési program 1991 óta. Várandós édesanyáknak, kisgyermekeknek hároméves korig és szüleiknek, nagyszüleiknek szól. Jelenleg 109 foglalkozásvezetővel, 273 helyszínen vagyunk jelen.
 
A programunk szakmai vezetője, alapítója Gállné Gróh Ilona, Magyar Művészeti Akadémia művészetpedagógiai különdíjas, Nemzetközi Forrai Katalin-díjas énektanár. A Ringató kisgyermekes családoknak szól, heti rendszerességgel tartunk fél órás foglalkozásokat a legkisebbeknek (néhány hónapos kortól az óvodakezdésig) és a szüleiknek.
 
A Ringató Kodály útmutatásait követi, élő énekszóval, hangszerjátékkal, nagyrészt a magyar néphagyományból merített zenei anyaggal mutatunk mintát a szülőknek a családban történő zenei nevelésre, kisebb részben más népek dalai hangzanak el magyar költők verseivel, és értékes, komponált gyerekdalok. Célunk, a már említett mintaadás a fiatal szülők számára, valamint az, hogy a felnőttek, elsősorban az anyukák, ne féljenek az énekléstől.
 
Szeretnénk, ha átélnétek a közös éneklés örömét, szeretnénk, ha felidézhetnénk az iskolában tanult, de már elfelejtett magyar népdalokat és újakkal is bővíthetnénk a felnőttek dalkincsét. Bízunk benne, hogy munkánk nyomán egyre több család irányítja majd kisgyermekét az értékes zene felé.
 
A Ringató foglalkozásokról bővebben: www.ringato.hu; www.vadaiheni.hu

 

Letölthető állományok