Domokos József Reuma Klub

Domokos József Reuma Klub

Magyar Reumabetegek Egyesülete, Domokos József Reuma Klub, Szeged.

Névadónkról
Dr. Domokos József (1923 – 1995) Szegeden született, az orvosi egyetemet szülővárosában végezte el, kitűnő eredménnyel. 1948 és 1952 között a Belgyógyászati Klinikán dolgozott, majd körzeti orvosként tevékenykedett, de közben a reumatológia területén képezte magát. 1958-ban szakvizsgázott. 1983-tól 1983-ig, nyugdíjazásáig vezette a Szegedi Városi Rendelőintézet Reumatológiai Szakrendelését.

A klub megalapítása, működése
Az alapítás nevezetes alkalomhoz kötődik: az országos eseménysorozat, a „Ragadj ecsetet!” szegedi állomásán 2013 október 5-én jelentette be a klub indulását Dr. Kovács László professzor, a szegedi Reumatológia Klinika igazgatója. Ezt követően indulhatott be a tagság szervezése, ami a mai napig tart.

Már kezdet kezdetén felvetődött, hogy a legfontosabb a rendszeres gyógytorna lenne a tagok számára. A legnagyobb eredmény, hogy heti rendszerességgel jövünk össze, állandó helyszínünk a szegedi Agóra kitűnő adottságokkal rendelkező épülete. A torna mellett a tagság számára fontosak  a közös tárlat látogatások, múzeumi programok, utazások is.

a foglalkozások időpontja: szerda 13.30-tól-15.00-ig