Megérkezett az ESET NOD32 Antivirus 8 és az ESET Smart Security 8

Megérkezett az ESET NOD32 Antivirus 8 és az ESET Smart Security 8

Botnet védelem és továbbfejlesztett Exploit blokkoló funkció az ESET megoldásainak legújabb kiadásában. (Kiemelt Partnerünk híre)

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET bemutatta biztonsági szoftver termékeinek legújabb otthoni verzióját: megérkezett az ESET NOD32® Antivirus 8 és az ESET Smart Security® 8. A legújabb kiadás Botnet elleni védelmet és továbbfejlesztett Exploit blokkoló funkciókat tartalmaz, amelyek a biztonsági rések, az adathalászat és a közösségi hálózatokon terjedő kártevők ellen védenek.

„Ezek az új funkciók a biztonság egy továbbfejlesztett szintjén védik meg az ESET NOD32® Antivirus 8 és az ESET Smart Security® 8 felhasználókat, függetlenül attól, hogy az elektronikus levelezésüket bonyolítják, interneteznek, vagy banki ügyeket intéznek online.” – mondta Béres Péter, a Sicontact Kft., az ESET magyarországi disztribútorának vezető IT tanácsadója. „Biztosak vagyunk benne, hogy a díjnyertes kártevők elleni védelmünkkel együtt ezek a hozzáadott funkciók óriási értéket fognak közvetíteni ügyfeleink felé.”

A Cisco éves biztonsági jelentése szerint 2013 novemberében a Java sérülékenységeinek kihasználása generálta a támadások (indicators of compromise – IOC) 91 százalékát, amely 2014 májusára 93%-ra nőtt. A Java biztonsági réseit az Adobe Reader, Microsoft Excel és Microsoft Word követi a sorban, 3%-os részesedéssel. Az ilyen fajta támadások során a támadók megpróbálják kihasználni a szoftver belső biztonsági réseit, vagy hibáit, azzal a céllal, hogy átvegyék a számítógép feletti irányítást vagy megfertőzzék azt. Mindkét szoftver, az ESET NOD32® Antivirus 8 és az ESET Smart Security® 8 is rendelkezik az továbbfejlesztett Exploit blokkoló funkcióval, amely kifejezetten az ilyen sérülékenységek ellen nyújt védelmet.

Az ESET Smart Security® 8 emellett bevezette az új Botnet elleni védelem funkcióját, amely a felhasználók számítógépét védi az olyan távoli támadásoktól, amelyek kártékony célokra próbálják a fertőzött számítógépek alkotta hálózatába állítani az áldozatok eszközeit. A Verizon Data Breach 2014-es jelentéséből kiderül, hogy a botnet tevékenység volt a kártékony programok legjelentősebb kategóriája az utóbbi időszakban (86%).

2013-ban számos nagy horderejű botnet támadás tanúi lehettünk. Az ESET Smart Security® 8 technológiája felfedi a botnetek normál hálózati kommunikációs mintáktól eltérő forgalmát, ilyen volt az ESET kutatói által feltárt Operation Windigo is tavasszal. A 25 000 megfertőzött szerver több mint két éven keresztül naponta félmillió webes látogatót irányított rosszindulatú oldalakra. Mindent egybe vetve, a támadóknak sikerült naponta több mint 35 millió spam üzenetet küldeniük a botnet segítségével.

Az ESET Smart Security® 8 szoftvert ezen kívül olyan jól bevált funkciókkal is felszerelték, mint a Lopásvédelem, a Szülői felügyelet vagy a Személyi tűzfal.

Az üzleti felhasználók sem maradnak újdonság nélkül
Októbertől már Magyarországon is elérhető az ESET Secure Authentication alkalmazás, amely egy egyszerűen bevezethető, erős hitelesítési szolgáltatást biztosít a vállalati infrastruktúrához és az érzékeny adatokhoz való hozzáféréskor. A megoldás mobil alapú és kétfaktoros azonosítást alkalmaz, egyszer használatos egyedi kód segítségével, így csökkentve az illetéktelen behatolás esélyét. Az összes SMS fogadásra képes készülék és az ismert mobil operációs rendszerek támogatottak. Nem szükséges külön hardver beszerzése. Számos területen alkalmazható: RDP (Remote Desktop Protocol), OWA (Outlook Web App), valamint VPN (Virtual Private Network) eszközök széles körével, továbbá Microsoft SharePoint és Microsoft Dynamics CRM üzleti alkalmazásokkal is használható.

Egyszerűen társítható a már meglévő RADIUS szolgáltatásokhoz. A szolgáltatás a nemzetközi megállapodás alapján a Sicontact által is forgalmazott Cyberoam UTM (Unified Threat Management) eszközeibe és NGF (Next Generation Firewall) alkalmazásába is integrálható.

A most bejelentett termékekről és újdonságokról további információt az alábbi linkeken olvashat:
ESET NOD32® Antivirus 8: http://www.eset.hu/otthoni/nod32/bovebb
ESET Smart Security® 8: http://www.eset.hu/otthoni/ess/bovebb
ESET Secure Authentication: http://www.eset.hu/vallalati/esa