Kulturális kavalkád

4000

Kulturális kavalkád

Nagy sikert aratott az iskolás korosztály körében a Kulturális kavalkád programsorozatunk.

Hamarosan újra kinyithatnak a kulturális intézmények is. A bezártság ellenére nagyon mozgalmas kettő hónapot tudhatnak maguk mögött a Szent-Györgyi Albert Agóra és a hálózatához tartozó művelődési házak.

Ennek csak egyik eleme a „Kulturális Kavalkád” elnevezésű ismeretterjesztő programsorozat amelyet már 2022. december hónapban meghirdetett az intézmény a szegedi általános iskoláknak. Ennek keretében a kollégák izgalmas rendhagyó órákat kínáltak, a természettudománytól a mentálhigiénés foglakozáson át az illemtan óráig. Ugyanakkor a kínálatban szerepelt még több témájú rendhagyó irodalomóra, környezet tudatosságra nevelő foglalkozás, sőt még matematika óra is. 

A kedvcsináló vagy ismeretbővítő játékos foglalkozások nagy sikert arattak, az általános iskoláktól számos felkérés érkezett. Ezeknek március közepéig fognak eleget tenni a munkatársaink. 

Eddig a programban részvevő 10 kolléga a város 14 általános iskolájában összesen 143 órát tartott 3900 diák számára. Továbbá a Krúdy Gyula Szakképző iskolában a karrier nap részeként 100 tanuló vett részt az illemtan foglalkozáson. 

Mivel a természettudományos érdeklődést nem lehet elég korán felkelteni az Agóra munkatársai érdekes- szemléletes- az óvodás korosztály számára is érthető interaktív, természettudományos bemutatót tartottak. A bemutatók közül 15 a város különböző óvodájában valósult meg, és 3 óvoda gyermekeit láttuk vendégül a Millenniumi Kávéházban, összesen kb. 750 kis gyermek csodálhatta meg a látványos bemutatót.

 

Március 3-tól várjuk Vendégeinket újra az Agórában!

Orbán Hedvig - igazgató
Orbán Hedvig
igazgató
Agóra
+36(70)616-4013