Idősek iskolája

Idősek iskolája

Folytatódik a nagy sikerű Idősek Akadémiája az Agórában.

2013. október 7-én megnyitotta kapuit a Szent-Györgyi Albert Agóra és az Idősügyi Tanács közös szervezésében az Idősek Akadémiája – A Harmadik Korosztály Egyeteme, ahol egyetemi oktatók, egy egész tanéven keresztül tartanak tudományos és kulturális előadásokat a nyugdíjas korosztály részére. A megnyitón Orbán Hedvig a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgató asszonya, és id. Boros Gyula az SZMJV idősügyi referense köszöntötte a közel kétszáz fős közönséget.

A program keretien belül, az előadások havonta két helyszínen kerülnek megrendezésre, a Szent-Györgyi Albert Agórában, valamint a Senior Center – Idősek Közösségi Központjába. Az előadássorozat egy, az időseket is érintő tudományos témával kezdődött. Papp Edina a Szegedi Tudományegyetem Pszichiátriai Klinikájának szakpszichológusa az időskori feledékenységről beszélt, annak felismeréséről, megelőzéséről és kezeléséről.

Ez az első előadás is bebizonyította, hogy a nyugdíjas korosztályt nem szabad leírni, foglalkozni kell velük, mert, ahogyan Boros úr megfogalmazta, „ugyanolyan aktív, cselekvő, érdeklődő tagjai a közéletnek, mint bárki más”. Rengeteg tudással, élettapasztalattal rendelkeznek, amiből az utókor meríteni tud. Az Idősek Akadémiája – A Harmadik Korosztály Egyeteme erre kínál egy alkalmas fórumot, ahol az előadások kapcsán közös párbeszéd alakulhat ki az idősek és a tudomány képviselői között.

A további programokról itt olvashat: http://www.agoraszeged.hu/hireink/idosek-akademiaja