„A pillanat varázsa” kiállítás

„A pillanat varázsa” kiállítás

Vándorturnéja második állomásán a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában látható „A pillanat varázsa” képzőművészeti verseny alkotásaiból készült kiállítás.

2013-ban indított képzőművészeti pályázatot a Mozdulj! Közhasznú Egyesület, aminek célja az volt, hogy az összes olyan művészi vénával rendelkező amatőr alkotó bebizonyíthassa tehetségét, akit megihletett „A pillanat varázsa” jelige. Az egyesület kifejezetten várta fogyatékossággal élő emberek munkáit, hogy bebizonyítsa: a művészet mindenki előtt kinyitja a világot.

A legjobb művekből összeállított tárlatot először Budapesten mutatták be, utána országos turnéra indult– így jutnak el a képek Fonyódra, Szegedre, Egerbe, Hévízre és Kaposvárra is. Szeged után az egri Park Hotel a következő tárlat helyszíne, ahol a május 23-ai megnyitóra komplett gálaestet szerveznek. A vándorkiállítás befejeztével a képek eladásra kerülnek, a befolyt összegből az egyesület a fogyatékkel élő művészek további sikereit támogatja” – tette hozzá Tálos Mónika, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület titkára.

A szegedi megnyitón vak és gyengénlátó művészek léptek fel: Farkas Mátyás, Ballai Anna,  Kovács Judit, Klimász Sándorné, Nagy Krisztina.

A program védnöke Galkó Bence színművész volt
.