Samodai-Szives Duó Pillanatkoncertek - online

Program kezdete: 2021-01-12 19:00
Program vége: 2021-01-12 19:30
Helyszín: Agóra
Samodai-Szives Duó online koncertje Szent-Györgyi Albert Agórában.

A Duó online koncertsorozatában 30 perces pillanatkoncertekkel ajándékozza meg a közönséget élménydús, fogyasztható formában. A kortárs ütőhangszeres-trombita kamarazenei műveket modern és kortárs magyar novellákkal egyesítik, így egy komplex koncertélményt nyújtanak közönségbarát és szórakoztató módon. 2020-as koncertjeiket a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában adják. Azonban most kivételesen nem élőben, hanem online, több, kicsit koncertre adaptálva, hogy a képernyők előtt is élvezhető és követhető lehessen. Minden koncertet egy-egy novella fog össze, melyeket Darvasi Áron színművész ad elő a zenészekkel karöltve.

A koncerteket december 22-től minden kedden az Agóra Facebook eseményeiben és Youtube csatornáján követhetik az érdeklődők.

Koncertek időpontjai és műsorai:

December 22. kedd, 18:00: Hősies
    Ralf Kleinehanding: Aperitif 13/14 II.
    David Jarvis Macbeth és Macdonwald
    Howard J. Buss: Incantation

 

December 29. kedd, 18:00: Borongós
    Ralf Kleinehanding: Slow Motion
    Ralf Kleinehanding: als wäre nicht gewesen

 

Január 5. 19:00: Az élet
    Dubrovay László: Három tétel trombitára és ütőhangszerekre

 

Január 12. 19:00: Humor
    Camilo Jauregui: Toilettpapercussion
    Clarence E. Barber: Rondo
    Márkos Albert: Canzoni senza paroli

 

Közreműködők:
Szives Márton Gábor – ütőhangszerek
Samodai Bence János - trombita
Darvasi Áron – narráció

Az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány nemcsak több millió forint ösztöndíjjal támogatta a fiatal szegedi tehetségeket, hanem több mint 200 koncertet is szervezett számukra az elmúlt 20 évben. A budapesti Művészetek Palotájában és több szegedi kulturális intézményben is bemutatkozhatnak a fiatal tehetségek, amely fellépések szép élményt jelentenek a zeneszerető közönség számára.

A Samodai-Szives Duó a magyar és világi kortárszenei irodalom trombita-ütőhangszeres oldalát dolgozza fel közérthető, közönségbarát koncertjein. Performanszaikat a Művészetek Palotája, a Sófi Alapítvány, a Vántus Kortárszenei Napok, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar, a potsdami Intersonanzen és a Lynn University eseményei fogadták be. Samodai Bence trombitaművész az SZTE BBMK tanára, Szives Márton ütőhangszeres művész és a békéscsabai Bartók Béla szakgimnázium ütőhangszeres tanszak vezetője. Hozzájuk csatlakozik Darvasi Áron szegedi színművész, mint a novellák és a koncert narrátora.
A Duó koncertjei mellett versenyeken is szerepel. Első helyezést értek el a szerbiai International Music Competition-on kamara-duó szekcióban. Emellett kiemelt minősítést kapott a The North International Music Competition kamara kategóriájában. A Duó szoros együttműködésben van Dubrovay Lászlóval, Kőszeghy Péterrel, Márkos Alberttel és Ralf Kleinehanding-gal, akik ütő-trombita formációra komponáltak darabokat. A formáció nevéhez fűződik Dubrovay László "Három tétel trombitára és ütőhangszerekre" c. művének magyarországi bemutatója. Koncertjeik koncepcióját a fellépők próza-szeretete adta; Repertoárjuk főleg kortárs műveket tartalmaz, melyek programmal vagy történettel rendelkeznek. Így adott az ötlet, hogy koncertjeiken egy saját történettel ölelik körül azokat, mely alkalmazkodik a darabok karakteréhez. Így született meg a „Történet a mesén túl” koncertsorozat Szives Márton ötletéből Samodai Bence fejlesztéseivel.

A rendezvény minden koncertje ingyenes.

Támogatónk a Nemzeti Kulturális Alap.

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu