Látványlaboratórium

Interaktív fizikai kísérletbemutató
Tudományos laborunkba várjuk a természettudomány iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat korosztályukhoz illeszkedő interaktív bemutatóra, ahol érdekes és látványos kísérleteken keresztül ismerkedhetnek meg a fizikai törvényszerűségeivel.
 
Kreatív Fizika Látványszínház
Világszerte tudósok, pedagógusok, oktatási szakemberek dolgoznak a természettudományok megújításán, az olykor száraz ismeretek "emészthetővé" tételén. A fiatalok érdeklődésének felkeltése az egyik legnagyobb kihívás a mai "virtualizálódó" korunkban. Ezt a nemes célt szolgálja a Kreatív Fizika Látványszínház, a tudomány, a zene, a kísérletek és az interaktivitás színpadi összhangja.
 
Színfényvesztő szoba
Speciális megvilágítású szoba, amelyben a színes világ monochrommá, egyszínűvé válik. Az érdeklődő látogatók játékos feladatokon keresztül tesztelhetik itt színlátásukat.
 
Meghökkentő kísérletek -200 °C-on
Rendhagyó fizika óra, amelynek keretein belül meghökkentő és érdekes kísérleteket láthatnak és próbálhatnak ki az érdeklődők hozzáértő szakmai segítséggel. Az ultrahideg hőmérsékletet folyékony nitrogénnel biztosítjuk. 
 
Minden kémia?
Izgalmas bevezetése a természettudományos tárgyakba a kémián keresztül alsós és felső tagozatos
diákoknak. A rendhagyó órákon a gyerekek betekintést nyernek a kémia varázslatos világába hétköznapi
és könnyen megérthető kísérleteken keresztül, melyek segítségével ők is kémikusnak érezhetik majd
magukat.
 
Nem minden veszélyes, ami kémia!
Tematikus kémia órák nagyobb diákoknak. A körülöttünk lévő világ minden szegletében megtaláljuk a kémia törvényszerűségeit. Rendhagyó kémia órák keretein belül keresünk magyarázatot az égés folyamatára, a katalizált folyamatok extrém sebességeire, a természetes indikátorok szivárványos világára, vagy éppen a háztartási kémia előnyeire és veszélyeire.

 

szakmai munkatársak:

  • Szántó F. Zoltán
    • kreatív, látvány, kísérleti és alkalmazott fizika, a Látványlabor bemutatóinak szervezése, lebonyolítása
    • szfzoltan@agoraszeged.hu
    • +36(70)336-7065

kapcsolat:

telefon: +36(62)563-484

fax: +36(62)563-499

mail: latvanylabor@agoraszeged.hu

web: www.szbk.hu

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu