Látványlaboratórium

Complex Sequential Physical Experiments I.
All over the world, thousands of physicists, teachers and education professionals are working on revitalising Natural Sciences to make "dry" knowledge easier to digest.
 
Complex Sequential Physical Experiment II.
All over the world, thousands of physicists, teachers and education professionals are working on revitalising Natural Sciences to make "dry" knowledge easier to digest.
 
Interaktív fizikai kísérletbemutató
Tudományos laborunkba várjuk a természettudomány iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat korosztályukhoz illeszkedő interaktív bemutatóra, ahol érdekes és látványos kísérleteken keresztül ismerkedhetnek meg a fizikai törvényszerűségeivel.
 
Kreatív Fizika Látványszínház
Világszerte tudósok, pedagógusok, oktatási szakemberek dolgoznak a természettudományok megújításán, az olykor száraz ismeretek "emészthetővé" tételén. A fiatalok érdeklődésének felkeltése az egyik legnagyobb kihívás a mai "virtualizálódó" korunkban. Ezt a nemes célt szolgálja a Kreatív Fizika Látványszínház, a tudomány, a zene, a kísérletek és az interaktivitás színpadi összhangja.
 
Színfényvesztő szoba
Speciális megvilágítású szoba, amelyben a színes világ monochrommá, egyszínűvé válik. Az érdeklődő látogatók játékos feladatokon keresztül tesztelhetik itt színlátásukat.
 
Meghökkentő kísérletek -200 °C-on
Rendhagyó fizika óra, amelynek keretein belül meghökkentő és érdekes kísérleteket láthatnak és próbálhatnak ki az érdeklődők hozzáértő szakmai segítséggel. Az ultrahideg hőmérsékletet folyékony nitrogénnel biztosítjuk. 
 
Minden kémia?
Izgalmas bevezetése a természettudományos tárgyakba a kémián keresztül alsós és felső tagozatos
diákoknak. A rendhagyó órákon a gyerekek betekintést nyernek a kémia varázslatos világába hétköznapi
és könnyen megérthető kísérleteken keresztül, melyek segítségével ők is kémikusnak érezhetik majd
magukat.
 
Nem minden veszélyes, ami kémia!
Tematikus kémia órák nagyobb diákoknak. A körülöttünk lévő világ minden szegletében megtaláljuk a kémia törvényszerűségeit. Rendhagyó kémia órák keretein belül keresünk magyarázatot az égés folyamatára, a katalizált folyamatok extrém sebességeire, a természetes indikátorok szivárványos világára, vagy éppen a háztartási kémia előnyeire és veszélyeire.

 

szakmai munkatársak:

  • Szántó F. Zoltán
    • kreatív, látvány, kísérleti és alkalmazott fizika, a Látványlabor bemutatóinak szervezése, lebonyolítása
    • szfzoltan@agoraszeged.hu
    • +36(70)336-7065

 

kapcsolat:

telefon: +36(62)563-484

fax: +36(62)563-499

mail: latvanylabor@agoraszeged.hu

web: www.szbk.hu

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu