ONLINE kiállítás: Tessényiné Fogarasi Margit: Az én világom

2021-03-09
Tessényiné Fogarasi Margit festőművész önálló kiállítása az Agórában.

A művésznő bemutatkozása:
Szegeden születtem és mindig itt éltem. Már kisiskolás koromban nagyon szerettem rajzolni, festegetni. Ebben a tevékenységben rajztanárom irányítása meghatározó volt. Egész életemet végigkísérte a festés, rajzolás, az alkotni vágyás igénye.
Önmagamat képezve jutottam el erre a szintre, amelyet ma már festőtáborokban, alkotó közösségekben, szakmai segítséggel fejlesztek tovább. Kiváló művészek irányítanak. Ugyanakkor egymástól is sokat tanulunk
A tapasztalatok, a gyakorlat, a szakmai segítség magával hozta festői látásmódom átalakulását. Felvállalom a bátrabb színkeverést, a határozottabb ecsetkezelést. Többféle technikát is kipróbáltam. Így festek olajjal, akrillal, akvarellel, de készítek képeket pasztellkrétával, szénnel, grafittal is. A témaválasztásom is bővült. A táj- és csendélet ábrázoláson túl életkép, utcakép, portré, akt is készült már.
Az elmúlt évtizedek alatt sok helyen volt kiállításom és sok közös bemutatkozáson is részt vettem. Olyan rangos helyekre is beneveztem, ahol szakmai zsűri döntötte el, hogy melyik kép vehet részt a kiállításon. Ez az igazi megmérettetés az alkotó számára.
Csodálatos dolog az alkotás. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ezzel a képességgel születtem. E nélkül már el sem tudom képzelni az életemet, ami ezzel a tevékenységgel teljes egész.

Tessényiné Fogarasi Margit
https://www.facebook.com/virtualgaleria

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu