Akropolis - tánc

2017-01-03
Januártól ismét lehetőség nyílik arra, hogy új tagok csatlakozzanak csoportjainkhoz.
Lányok, fiúk! Miért is jó táncolni?
 
Hangulatjavító
Aki rendszeresen koptatja a parkettet, annak sokkal jobb lesz a kedve, hiszen a szervezetében több endorfin, azaz boldogsághormon termelődik, miközben a stressz hormonok (például a kortizol) lebomlanak. A tánc és a mozgás további előnye, hogy a közben felszabaduló endorfinnak fájdalomcsillapító hatása is van!
 
Segít relaxálni
A tánc nyugtatja az idegeket, ezért kezeli gyakran jobban a hétköznapi stresszhelyzeteket az, aki így tartja fitten magát. A közben hallgatott zenének lazító hatása is van: a lágy melódiákra végzett, lassú mozdulatok segítenek lecsillapodni. Ideális erre az a zene, amelynek ritmusa valamivel lassabb, mint a szív dobogása (70 ütés/perc), ekkor ugyanis a szervezet automatikusan megpróbál igazodni a lassabb tempóhoz. Ez pedig nemcsak a testre – különösen a görcsös váll- és a nyakizmokra – hanem a lélekre is nyugtató hatással van.
 
Szíverősítő
A zenére végzett, ritmusos mozgás felpörgeti a vérkeringést. Így hatékonyabban dolgozik és erősödik a szív: kevesebb összehúzódással több vért pumpál a szervezetbe.
 
Agytorna
Jobbra és balra, előre, hátra, pörgés, forgás... Mivel meg kell jegyezni, és koncentrálni kell az egyes lépésekre, a tánc mindkét agyfélteke működését ösztönzi. Fejleszti a koncentrációt, és javítja az emlékezőképességet, ráadásul a tánclépések tanulásával javul az improvizációs és az alkalmazkodóképesség is.
 
Önfejlesztő
Aki rendszeresen táncol, jutalmul szép tartást is kap. És ez még nem minden; hiszen a saját testével kapcsolatos érzései is javulnak, nagyobb lesz az önbizalma, elégedettebbnek illetve magabiztosabbnak fogja érezni magát! A modern és a dzsessztáncot kifejező és szabad mozdulatok jellemzik, koreografálva vagy szabadon improvizálva is mozoghatunk a zenére. Remek választás a kreatív és szívesen „tomboló” embereknek.
 
Alakformáló
Óránként 350-500 kcal-t égethet el a ritmusos mozgás közben, a tánc fajtájától és a mozgás intenzitásától függően. További előnye, hogy az összes izmot megmozgatja a vállaktól kezdve a karokon, a hason, a csípőn és a popsin keresztül egészen a lábakig.
 
És még egy nagyon fontos dolog ... 
Egy családias-baráti légkörű közösségben eltöltött tartalmas idő, mely nem csak erre a 1,5–2 órára szól, hanem hosszú távon nyújt érzelmi kötődést is!
 
 
A csoportok órarendje megtalálható Facebook oldalunkon!
 
További információ: Kerek Tímea táncpedagógus 0670/257-7767
Művészeti vezető: Kerek Attiláné
Letölthető állományok:

BueK-2017.pdf
6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu