38. heti Könyvajánló - Illem

38. heti Könyvajánló - Illem

A könyvet ajánljuk iskolába készülő gyermekeknek, kisiskolásoknak és kiskamaszoknak.

 

Gani Zsuzsanna - Illemtudó ​mesék

 

Az Illemtudó mesék nemcsak élményt nyújtanak, örömet szereznek, hanem közben segítik a szociális tanulási folyamatot is. Észrevétlenül fejlesztik a gyermekek értelmét, érzelmi gazdagságát, szociális érzékenységét, szókincsét, kifejezőkészségét.

A rövid történetek tanulsága gondolkodásra késztet, a mesék végén a kérdések tartalmas,személyiségformáló beszélgetések elindítói lehetnek a szülők és gyermekek között. Minél korábbi életszakaszban kell elkezdeni kialakítani az igényt a felelősségteljes életre és cselekvésre. Minden szülő számára fontos, hogy gyermeke nyitott, érdeklődő, másokat elfogadni tudó, együttműködő, önmagát értékelni tudó emberré fejlődjön, valamint természeti és társadalmi környezetében jól tudjon tájékozódni.

 

 

 

Gani Zsuzsanna

Budapesten született.
Itt végezte el az általános iskolát, a középiskolát és a főiskolát is. Óvónőként dolgozik, ez a hivatása. Hangszeren, furulyán játszik.

Két gyermeke van. Érdeklődési köre igen széleskörű. Hobbija a mese, vers írása, melyek főként a természetről, állatokról, természetvédelemről szólnak. Szabadidejében a családjával kirándulni szokott, de szeret olvasni is. Önkéntesként, ha
ideje engedi, szívesen segít karitatív szervezeteknek.

 

 

A könyv kikölcsönözhető a Somogyi-könyvtár Szőregi fiókkönyvtárából.

Forrás: moly.hu, https://csermelyi.hu/irodalmi-alkotok/gani-zsuzsanna

 

Tömörkény István Művelődési Ház - a kultúra szolgálatában