Bejgli = karácsony
A bejgli akkor csábító, ha szép márványos a teteje!
Készítsenek velünk együtt egy finom, illatozó bejglit az ünnepekre!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A lisztet és a sót keverjük egybe, majd adjuk hozzá a vajat, a hideg tejben elkevert porcukrot, élesztőt, tojássárgáját, gyúrjuk sima tésztává.
A begyúrt tésztát osszuk két cipóra, csomagoljuk folpackba, és 30 percre tegyük a hűtőbe pihenni.
A pihentetett tésztát nyújtsuk ki és töltsük meg a választott töltelékkel, majd a hosszabbik felétől szorosan tekerjük fel, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
A tojást válasszuk szét, kenjük meg a sárgájával a bejglit, majd tegyük a hűtőbe száradni 15-30 percre, utána a megszáradt sárgájára kenjük rá a tojásfehérjét, szobahőmérsékleten várjuk meg, míg rászárad a tésztára (15-25 perc). A bejglit szurkáljuk meg fogpiszkálóval, utána toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre.
Forrás: https://sobors.hu/receptek
Tömörkény István Művelődési Ház - a kultúra szolgálatában