2022. 50. heti Gasztrokultúra - Gesztenyés szaloncukor házilag

2022. 50. heti Gasztrokultúra - Gesztenyés szaloncukor házilag

2022. 50. heti Gasztrokultúra - Gesztenyés szaloncukor házilag

Gesztenyés szaloncukor házilag

Hozzávalók:

  •      50 dkg gesztenye
  •     10 dkg tejmentes margarin
  •     10 dkg gyümölcscukor
  •     10 dkg keksz
  •     15 ml rumaroma

 

Csokimázhoz:

  •      20 dkg étcsokoládé
  •     2 ek olívaolaj

 

Elkészítés:

Az anyagokat egy tálba kimérjük, a darált gesztenyéhez az összetört kekszet, a puha margarint, a gyümölcscukrot hozzáadjuk, és a rumaromával az egészet összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük kb fél órára.

A 70 %-os étcsokoládét darabokra törjük, és a 2 evőkanál olívaolajjal gőz felett megolvasztjuk.

A hűtőből kivéve az anyagot több részletben kisodorjuk, és késsel feldaraboljuk. Kb 70 db lesz.

A megolvasztott csokoládéba villával belemártjuk, és tálcára helyezzük. Száradás után csomagoljuk a szaloncukrokat!

 

Tömörkény István Művelődési Ház - a kultúra szolgálatában