15. heti Nyereményjáték - áprilisi kvíz

15. heti Nyereményjáték - áprilisi kvíz

Áprilisi világnapokkal kapcsolatban állítottunk össze Önöknek egy kvízt!

1. A MÉHEK NAPJÁt 1994-től a Magyar Méhészek Egyesületének kezdeményezésére április ……..-án ünnepeljük Magyarországon. A program nem titkolt célja a méz és a méhészeti termékek megismertetése és megkedveltetése.

 

 

 

 

 

 

2. A Nemzetközi táncnap vagy a Tánc Világnapja április ……..-én van. Ezen a napon az UNESCO egyik tagszervezetének, a Nemzetközi Táncbizottságnak a felügyelete alatt minden évben a világ mindenféle táncát megünneplik.

 

 

Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre. Időpontját Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára rakták.

 

 

 

 

 

3. A kormány határozata alapján 1992-től Szent György napján, április.....-én rendezik meg Magyarországon A RENDŐRSÉG NAPJÁt.

Sárkányölő Szent György évszázadokon át a lovagok, fegyverkovácsok, lovaskatonák és a vándorlegények patrónusa volt. A jelenben a cserkészeké és a rendőröké.

Szent György (270-303) római kori katona és keresztény mártír.

Egyike a tizennégy segítőszentnek.

 

 

 

 

 

 

4. Április ....-én, a Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.

 

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata:

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

 

 

 

 

 

5. A könyvtárosok világnapja 2011 óta kerül megrendezésre április ....-én, az Amerikai Könyvtárak Szövetsége és a Könyvtári Egyesületek és Intézmények Nemzetközi Szövetsége kezdeményezésére. Célja, hogy felhívja a figyelmet a könyvtárak és könyvtárosok nyújtotta értékekre.

 

 

 

 

Ezen a héten vasárnap éjfélig várjuk a megfejtéseket a szoregimuvhaz@gmail.com e-mail címünkre! Azok között, akik jó megfejtést küldenek be, egy tárgynyeremény sorsolunk ki!

A sorsolásra hétfőn kerül sor, a nyertest külön is értesítjük!

 

 

Tömörkény István Művelődési Ház - a kultúra szolgálatában