11. heti Könyvajánló - Szent Patrik napja

11. heti Könyvajánló - Szent Patrik napja

Szent Patrik napja
Évente tartott ünnep, Írország egyik védőszentje tiszteletére, az írek nemzeti ünnepe.
Március 17-én tartják, azon a napon, melyen a hagyomány szerint Patrik, az írek apostola, latin nyelvű vallási művek szerzője meghalt.

Szent Patrik nap tiszteletére e heti Könyvajánlónkban egy Amy Harmon regényt mutatunk be Önöknek.

Az ír történelem tragikus történelmi korszaka és egy különleges szerelem története elevenedik meg magával ragadó módon. A kötetet 2019-ben a Goodreads olvasói a legjobb történelmi regények közé szavazták.

 

Amy Harmon

Csak ​a szél tudja

 

Anne ​Gallagher fájdalmas kötelességének tesz eleget. Írországba tart, hogy imádott nagyapja hamvait ott helyezze végső nyugalomra. Anne-t kislányként elbűvölték a nagypapa történetei az óhazáról, ahol most szinte beszippantják az emlékek, és visszarepítik az időben.
1921-ben Írország véres testvérháború felé sodródik. Amikor Anne feleszmél, sérült, zavart, és nem tudja, hol van, mégis biztonságban érzi magát dr. Thomas Smith védőszárnyai alatt, aki egy furcsamód ismerős fiú gyámja. Összetévesztik a fiú rég eltűnt anyjával, és Anne elfogadja új személyiségét, mert meggyőződése, hogy az asszony eltűnése összefügg vele. Ahogy egyre nő az országban a feszültség, Thomas csatlakozik a függetlenségért vívott harchoz, és Anne-t is magával sodorja a történelem vihara. Válaszút előtt áll: lemondjon-e korábbi életéről a szerelemért, amelyről nem hitte, hogy valaha is rátalál?

 

A könyv kikölcsönözhető a Somogyi-könyvtár Szőregi fiókkönyvtárából.

Forrás: moly.hu

 

Tömörkény István Művelődési Ház - a kultúra szolgálatában