GÁRDONYI GÉZA VETÉLKEDŐ

GÁRDONYI GÉZA VETÉLKEDŐ
Program
2023 05 25
16:00
2023 05 25
18:00
GÁRDONYI GÉZA VETÉLKEDŐ
GÁRDONYI 100
Helyszín: Bálint Sándor Művelődési Ház, Díszterem (6726 Szeged, Temesvári körút 42.)
A Bálint Sándor Művelődési Ház
GÁRDONYI GÉZA VETÉLKEDŐT
rendez
GÁRDONYI 100
címmel
2023. május 25-én.
A verseny tárgya: Gárdonyi Géza élete és munkássága.
Idén emlékezünk meg Gárdonyi Géza születésének 160. és halálának 100. évfordulójáról. Ezen kerek évfordulókról, hazánk legolvasottabb írójáról intézményünk is méltóképpen szeretne megemlékezni. Az évforduló alkalmából műveltségi vetélkedőt hirdetünk az érdeklődő szegediek számára.
A szervezők 3-5 fős csapatok jelentkezését várják 2023. április 6-ig. A csapatok tagjai között nem lehet a témával foglalkozó szakember (pl. idegenvezető, helytörténeti könyvtáros.)
Jelentkezni a Bálint Sándor Művelődési Házban lehet (Szeged, Temesvári krt. 42., T/F: 432-578, e-mail: balint.muvhaz@int.ritek.hu) elektronikus, vagy papíralapon az ugyanott igényelhető jelentkezési lap kitöltésével.
A művelődési ház munkatársai: Jáger Richárd intézményvezető és Tóth Attila népművelő szívesen adnak információt minden érdeklődőnek.
A csapatok összetételét, nevüket illetően sem életkori, sem egyéb megkötöttség nincs: szerveződhetnek városrészek, civil szervezetek, klubok, közösségek szerint, így nevüket is a csapatok tagjai maguk határozzák meg.
A vetélkedőre felkészülni Gárdonyi Géza életéből, a szegedi vonatkozású események leírásából, legismertebb műveiből lehet (erre vonatkozó különösebb megkötés nincs).
A vetélkedő 2023. május 25-én, csütörtökön 16.00 órától lesz a
Bálint Sándor Művelődési Házban.
A vetélkedő fő támogatói: AVRAMOV ANDRÁS, JOÓB MÁRTON és MIHÁLIK EDVIN
Újszeged önkormányzati képviselői.
NAGYON SOK SZERETETTEL VÁRJUK A VETÉLKEDŐN RÉSZTVENNI KÍVÁNÓ
CSAPATOK JELENTKEZÉSÉT!
Tóth Attila
Tóth Attila
művelődésszervező
Jáger Richárd
Jáger Richárd
tagintézmény-vezető