FIATAL ZENESZERZŐK IV. SZEGEDI FESZTIVÁLJA

FIATAL ZENESZERZŐK IV. SZEGEDI FESZTIVÁLJA
Program
2023 04 25
18:00
2023 04 26
00:21
FIATAL ZENESZERZŐK IV. SZEGEDI FESZTIVÁLJA
FIATAL ZENESZERZŐK IV. SZEGEDI FESZTIVÁLJA
Helyszín: Bálint Sándor Művelődési Ház, Díszterem (6726 Szeged, Temesvári körút 42.)

FIATAL ZENESZERZŐK
IV. SZEGEDI FESZTIVÁLJA

A Fiatal Zeneszerzők Szegedi Fesztiválját első ízben 2016-ban rendezte meg a Bálint Sándor Művelődési Ház, mely 1979 óta ad otthont kortárszenei hangversenyeknek, jelenleg is székhelye a Vántus István Társaság Közhasznú Egyesületnek.
A fesztiválon szegedi, Szegedről elszármazott és Szegedhez kötődő fiatal, 40 év alatti zeneszerzők vehetnek részt kamarazenei, illetve énekes kamaraegyüttesre írott művekkel, személyes felkérések alapján; a rendezvény célja a fiatal komponisták bemutatása a közönségnek, műveik népszerűsítése a szegedi közönség előtt.
A felhangzó művek előadására elsősorban helyi művészeket, illetve művészjelölteket kérünk fel: a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti kara, az SZTE Vántus István Zeneművészeti Szakgimnáziuma, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kara Ének-zene Tanszéke művésztanárait, egyetemi és főiskolai hallgatóit, a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház művészeit.
A fesztivál két fő rendezvényből áll, a két fesztivál hangversenyből.
A program fővédnöke: Hollós Máté Erkel-díjas zeneszerző, a Magyar Zeneszerzők Egyesülete és a Vántus István Társaság Közhasznú Egyesület elnöke.

Jáger Richárd
Jáger Richárd
tagintézmény-vezető
Tóth Attila
Tóth Attila
művelődésszervező