A KEEP SMILING Jazz Vocal koncertje

A KEEP SMILING Jazz Vocal koncertje
Program
2022 12 02
17:30
2022 12 02
19:00
A KEEP SMILING Jazz Vocal koncertje
A KEEP SMILING Jazz Vocal koncertje
Helyszín: 6726 Szeged, Temesvári körút 42.

A KEEP SMILING Jazz Vocal koncertje

A Keep Smiling Jazz kórus 1992-ben alakult, és azóta már többször cserélődtek a tagok. A kórus érdekessége, hogy nem hivatásos zenészekből áll, kivétel ez alól a kórusvezető Gabnai Klára, a Hammido Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és a zongorán kísérő jazz zenész, Blaho Attila.
A legkülönbözőbb területeken dolgozó, más–más zenei képzettséggel rendelkező, vegyes életkorú emberekből áll a csapat. De közös bennük a zene szeretete és az a hit, hogy egy éneklőbb társadalommal befogadóbb és barátságosabb hely lenne a világ. Innen a nevük jelentése is: “Mosolyogj!”
A jazzvocal egy szoprán-alt-tenor-basszus szólamokból álló formáció, amely zongorakíséret mellett – és néha kíséret nélkül - 4 szólamban szólaltat meg jazz klasszikusokat, blues, boogie, swing slágerek jazz feldolgozásait, örökzöldeket, illetve ezek átiratait. Ezeknek több feldolgozása ismert: Kirby Shaw, és/vagy Manhattan Transfer, és/vagy King's Singers nevet szinte mindegyik dalhoz meg lehetne említeni. Ebben a stílusban szinte minden Amerikában született - leginkább a múlt század első kétharmadában.
A kórus rendszeresen lép fel jótékonysági eseményeken, de többször jelentkeztek önálló, egész estés produkcióval, mint most is. Az este folyamán, többek között, Elvis Presley és Beatles örökzöldek átiratait, Gershwin dallamokat, világhírű film betétdalt, sanzon átiratot és még sok egyéb zenei csemegét hallhatnak az érdeklődők, ha eljönnek a Bálint Sándor Művelődési Házba, ahol sok szeretettel várja önöket a Keep Smiling Jazz Vocal.

Műsor
1. Yesterday (Beatles)
2. Penny Lane (Beatles)
3. Let It Be (Beatles)
4. Java Jive
5. Can’t Help Falling in Love (Elvis Presley)
6. Pure Gold (Elvis Presley)
7. Hail Holy Queen (Apáca Show)
8. Cabaret
9. Autumn Leaves (Hulló falevelek…)
10. Swing the Mood
11. The Best of Big Band
12. Gershwin: Concert Panorama

Jáger Richárd
Jáger Richárd
tagintézmény-vezető
Tóth Attila
Tóth Attila
művelődésszervező
Letölthető állományok