Időpont: 2023. július 10-14-ig
Jelentkezési határidő: július 5.
Helyszíne: Szent-Györgyi Albert Agóra
Kiss Cukrászműhely, Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi
Szakképző Iskola és Garabonciás Kollégium
Naponta: 8.00-16.30-ig
Étkezés: tízórai, ebéd
Korhatár: 12-14 év
A táborba jelentkező gyerekek megismerkednek alapvető cukrászati technológiákkal.
Mindennap más-más finomságot kóstolunk.
Lesz gyümölcskosár- és langallókészítés. Iszunk finom koktélokat. Megtanuljuk, mi a titka a finom stanglinak. Kipróbáljuk a mézeskalács készítését, díszítését. Készítünk és díszítünk ünnepi tortát.
A gyerekekkel az Élelmiszermérnöki Intézet Gasztrobbanás vidám, kísérletezős bemutatóján is részt veszünk. Érdekes fizikai kísérleteket végzünk majd élelmiszerekkel:
- megfigyelhetjük az élelmiszerekben található mikroorganizmusokat,
- az élelmiszerek kémiai összetevőivel ismerkedünk,
- lehetőségünk lesz péksüteményt és lisztet készíteni,
- betekintést nyerünk az érzékszervi vizsgálatok színes-szagos világába,
- megismerkedhetünk az élelmiszerek színmérési lehetőségeivel.
Beszélgethetünk cukrászmesterrel és cukrásztörténeti ritkaságokkal is találkozunk. Mórahalmon szállodát látogatunk, majd lovaskocsival kirándulunk. Gyógynövények titkaiba is betekintetést nyerünk.
A sok sütizés mellett lesz játék és nevetés minden mennyiségben.
Fehér pólót , nadrágot, váltócipőt, vonaljegyet hozz magaddal!
Részvételi díj: 35.000 Ft/fő, amely valamennyi költséget és
az általános forgalmi adót is tartalmazza.
Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet!
A program változásának jogát fenntartjuk!