Székely János kiállítása

Program kezdete: 2021-10-19 18:00
Program vége: 2021-10-19 19:00
Helyszín: Agóra
A Szent-Györgyi Albert Agóra, szeretettel meghívja Önt és minden ismerősét, Székely János festményeiből megrendezett első önálló kiállítására.

A kiállítást megnyitja: Orbán Hédi igazgató

Megnyitó időpontja: 2021. október 19. 18:00 óra

Közreműködnek:
Ács – Sánta Katalin – hegedűművész
Juhász Dóra – vers

A művész bemutatkozása:
"Székely János vagyok, 71 éves. Sopronban születtem, 70 éve Szegeden élek.                                                                                  
Már gyermekkorom óta vonzódom a különböző művészeti ágak iránt, mint a kézművesség, a vers írás. 7 - 15 éves koromig táncoltam. 13 éves voltam, mikor testvérbátyámmal a moziban láttunk egy rövidfilmet, aminek a „Tűz varázsa” volt a címe.
Gorka Géza és leánya Gorka Lívia híres keramikusok munkásságáról szólt a film, ami olyan átütő hatással volt mindkettőnkre, hogy beszereztünk agyagot egy alsóvárosi fazekastól. Azonnal hozzáláttunk a kerámia készítéshez, felrakásos módszerrel. A kiszáradt vázákat, jobb híján kerékpár zománcfestékkel festettük be, amiből a mai napig két darab is megvan. Nekem a versírás, mint hobbi megmaradt.
2007 nyarán a szegedi Kárász utcán sétáltam párommal és a képcsarnok kirakatában lévő képeket nézegettük. Akkor éreztem, szinte sugallatként, hogy milyen jó lenne a festészetben kipróbálni magam. Beszereztem a hozzávalókat és attól kezdve, először autodidakta módon próbáltam festeni. Fejlődésem érdekében, rajzolni tanultam a Tápén élő Simon Miklós festőművésznél.  Később Ale Ildikó szegedi festőművész szintén rajzolni tanított. 5 éve vagyok tagja, a Szegeden, Márkus Imréné által működtetett, „AKIK” művészeti körnek, ahol B. Tóth Edit kecskeméti festőművész útmutatása segített a fejlődésemben.
Jelenleg Oláh János Alkotóműhelyében tanulom a rajzolás fortélyait. Többféle stílusban igyekszem megtalálni a saját irányzatomat. A továbbiakban is arra törekszek, hogy folyamatosan fejlődjek. Örömmel tölt el, ha képeimmel jó érzést válthatok ki az emberekből.
Szegedy Székely János"

A kiállítás megtekinthető:
2021. november 17-ig, hétköznap 10 – 19 óráig.

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu