Mesterségünk címere 2022-2

Program kezdete: 2022-02-04 12:00
Program vége: 2022-02-04 14:00
Helyszín: Agóra
Élő Könyvtárral a fiatalok sikeres pályaválasztásáért.

Élő Könyvtár módszerrel megvalósított pályaválasztási tanácsadó programot szervezünk középiskolás osztályok számára, melynek célja, hogy segítsen a fiataloknak a továbbtanulásban, a munkaerőpiac szélesebb körű megismerésében, látókörük szélesítésében.

A legtöbbünknek van elképzelése arról, hogy mi a feladata az orvosnak, vagy a tanárnak, de vajon tudjuk, hogy mit csinál pontosan egy webfejlesztő? Vagy, hogy hogyan telnek a mindennapjai egy környezetmérnöknek?
Napjainkban újabbnál újabb szakmák születnek, a munkaerőpiacon egyre fontosabb, hogy alkalmazkodni tudjunk a folyamatos változáshoz, és, hogy minél több területen álljuk meg a helyünket. Ehhez pedig minél több területen kell tájékozottnak lennünk. Ebben szeretnénk segíteni a középiskolás fiataloknak.
Rendezvényünket Élő Könyvtár módszerrel valósítjuk meg, ahol a megszólaló könyvek a különböző szakterületek képviselői, az olvasók pedig középiskolás fiatalok. Így a tanulók azt kérdezik meg a szakemberektől, ami valóban érdeklő őket, az adott területtel kapcsolatban, lehetőség van a felek közötti párbeszédre. A résztvevők diákok környezetmérnökkel, hivatásos sportolóval, webfejlesztővel, pszichológussal, grafikus tervezővel, óvónővel, gazdasági szakemberrel és egyéni vállalkozóval beszélgethetnek, és kérdezhetik meg arról, miből áll a munkája, hogyan talált rá a szakmájára.

A rendezvény ingyenes.

Kapcsolattartó: Boros Emese
vemese@agoraszeged.hu
+36(70)905-3359

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu