Mesterségünk címere

Program kezdete: 2020-11-27 17:00
Program vége: 2020-11-27 20:00
Helyszín: Agóra
Élő könyvtárral a fiatalok sikeres pályaválasztásáért. (Online esemény)
Kedves Jelentkezők!
 
Nagyon, nagy örömünkre szolgál, hogy ennyien regisztráltatok az eseményre!
Köszönjük, és feltétlenül számítunk mindenkire holnap 17:00 órától!
Sajnos, azonban, kénytelenek vagyunk most lezárni a
jelentkezést, hogy biztosítani tudjuk az esemény szakmai és technikai zökkenőmentes lebonyolítását!
Megértéseteket köszönjük!
Aki lemaradt ne búsuljon, hisz ez még csak az első alkalom! ;) Akinek pedig sikerült regisztrálni, az a megadott e-mailcímét figyelje, hiszen a mai napon kiküldjük a linket!
 

A legtöbbünknek van elképzelése arról, hogy mi a feladata az orvosnak, vagy a matematika tanárnak, de vajon tudjuk, hogy mit csinál pontosan egy mentálhigiénés szakember? Vagy, hogy hogyan telnek a mindennapjai egy szoftverfejlesztőnek? Mivel is foglalkozik a projektmenedzser?

Napjainkban újabbnál újabb szakmák születnek, a munkaerőpiacon bizony egyre fontosabb, hogy alkalmazkodni tudjunk a folyamatos változáshoz, és, hogy minél több területen álljuk meg a helyünket. Ehhez pedig minél több területen kell tájékozottnak lennünk.

Programsorozatunk célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok olyan szakmák képviselőivel ismerkedhessenek meg, akiknek a foglalkozásáról keveset, vagy semmit sem tud a többség, esetleg a valóságtól eltérő kép él a köztudatban róluk.

Minden alkalommal egy-egy csoportot szeretnénk bemutatni. Első alkalommal a segítő szakmák képviselői lesznek terítéken. A résztvevőknek lehetősége nyílik mentálhigiénés szakemberrel, tanodavezetővel, gyógypedagógussal, szociális munkással és pszichológussal beszélgetni.

Rendezvényünk élő könyvtár módszerrel valósítjuk meg, ahol a megszólaló, élő „könyvek” a különböző szakterületek képviselői, emberek. Nincs pódium, konferencia, ppt előadás, a lényeg a kapcsolat az „olvasó”, és a „könyvek” között. A cél, hogy a fiatal résztvevők az embert ismerjék meg, és azokat a kérdéseket tegyék fel nekik, ami valóban érdekli őket a pályájukkal, tapasztalataikkal kapcsolatban.

 

Előadóink bemutatkozása:
Balogh-Oláh Eszter
Balogh-Oláh Eszter vagyok, gyógypedagógus, több mint tíz éve csatlakoztam az Odú Központ, Pedagógiai Szakszolgálati Intézmény sokszínű csapatához. Korai fejlesztéssel foglalkozom, ami azt jelenti, hogy 0-3 év közötti, óvodába még nem járó gyerekeknek tartok játékos egyéni és kiscsoportos fejlesztő foglalkozásokat, amibe a szülőket is bevonom. 2013-ban elvégeztem a Dinamikus szenzoros integrációs terápiás képzést, melynek szemlélete átszövi a mindennapi munkámat.
Rendkívül izgalmas és sokrétű ez a fajta segítő tevékenység, nagyon szeretem, így örömmel osztom meg a tapasztalataimat a pálya iránt érdeklődőkkel.

Sasvári Bella
Sasvári Bella vagyok, pszichológus. Négy éve dolgozom a hódmezővásárhelyi Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Központnál, ahol az intézménynél ellátásban lévő gyerekek és felnőttek számára biztosítok egyéni pszichológiai tanácsadást. Szakvizsgámat tekintve sport szakpszichológus vagyok, ami azt jelenti, hogy a sportolók fizikai felkészítése mellett én a mentális oldal fejlesztésével foglalkozom. A munkám tapasztalatait szívesen osztom meg a szakmám iránt érdeklődőkkel, legyen szó akár az egyetemi továbbtanulásról, akár az elhelyezkedési lehetőségekről is.

Dombi Boglárka
Dombi Boglárka vagyok, alapvégzettségem szerint kéttannyelvű óvodapedagógus. 2014 óta vagyok a hódmezővásárhelyi Ötletfa vezetője, mely 2019 óta tanodaként működik. Tanodavezetőként a feladatom nagyon sokrétű: a gyerekek fejlesztése mellett a munkatársak koordinálása, a működéshez szükséges erőforrások beosztása, felügyelése, de a családokkal, felügyeleti szervekkel való kapcsolattartás is a feladatom. Hogy ezen kívül még mi, azt pedig elárulom pénteken 17 órakor!

Tősér Renáta
Tősér Renáta vagyok, általános szociális munkásként végeztem a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán 2009-ben. 11 éve dolgozom a HTKT Kapcsolat Központ Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Központnál jelenleg szakmai vezető beosztásban, azonban pályámat családgondozóként kezdtem. Az évek során a gyermekjóléti alapellátás területén szakvizsgát szereztem, valamint folyamatosan bővítem tudásomat. A gyermekvédelem a szociális szféra olyan sokrétű, változatos, sok szakmai tudást igénylő, kreatív területe, melyben sosincs két egyforma nap. Tapasztalataimat és ezt az elhivatottságot igénylő pályát örömmel osztom meg az érdeklődőkkel.

 

A járványhelyzetre való tekintettel, a programsorozat online térben fog megvalósulni, Zoom alkalmazás segítségével.

Az érdeklődőket megkérjük, hogy a következő linken regisztráljanak: https://forms.gle/RuqRj5FWFyRTu9xE9. Az itt megadott e-mail címekre fogjuk kiküldeni a linket, ahol csatlakozhatnak majd a beszélgetéshez.

Várjuk jelentkezéseteket!

További információ:
Kaszper Blanka (kblanka@agoraszeged.hu, +36204671956)

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu