Kortárs tánc vizsgaelőadás

Program kezdete: 2019-05-23 18:00
Program vége: 2019-05-23 20:00
Helyszín: Agóra Díszterem (földszint)
A Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola bemutatja nyilvános vizsgaelőadását, a Saga című kortárstánc darabot.
Szinopszis: SAGA
 
A Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola bemutatja nyilvános vizsgaelőadását, a Saga című kortárstánc darabot.
Maga a „saga” szó skandináv szó, jelentése "történet". Gyakori témája a vikingek Izlandra érkezése, a viking utazások harcai, valamint a családok és a családok közti viszályok történetei. Tárgyilagos stílusával, nem foglal állást, jó és rossz mellett, ettől a szereplők viselkedése megkapóan emberi. A sagákban soha nem kérdezi senki az okokat, a cselekmény irányítója a sors, amivel szemben az ember, még az uralkodó is tehetetlen.
Az előadás is egy ilyen történet, mely bevezet minket az óskandináv népek kultúrájába, életük szertartásos mozzanataiba és mitikus hitvilágukba. A táncosok erősen törzsi lüktetésű, dinamikus energiákat mozgatnak meg, megmutatva ezzel a viking mentalitást, értékeit, tisztaságát, illetve törekvését az isteneikkel való kapcsolatteremtésre.
 
Előadók: Barna Orsolya, Botka Réka Petra, Kara Viktória, Katona Zsófia, Katona Tünde, Lebák Adrienn, Német Klaudia, Pintér Roland, Szabó Nelli, Vörös Balázs
Koreográfus: Rózsa Miklós, Vörös Balázs
 
belépő: 1000 Ft/fő
6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu