Kirándulás Kárpátaljára

Program kezdete: 2018-08-26 06:30
Program vége: 2018-08-29 20:00
Helyszín: Agóra, Kárpátalja
Bakancsos kirándulás Kárpátaljára az Agóra szervezésében.
Indulás: 26-án  6.30-kor a Szent-Györgyi Albert Agóra Jósika utcai parkolójából
Visszaérkezés: 29-én kb. 20.00-ra ugyanide
Utazás: külön autóbusszal
Szállás: falusi turizmus keretein belül Nagydobronyban és Karácsfalván.
Étkezés: reggeli, vacsora,
 
1. nap
Útközben meglátogatjuk a máriapócsi templom „könnyező Mária ikonját”.
Utunk első kárpátaljai állomása Szürte- ahol meglátogatjuk a református templomot és a Nemzeti Összetartozás emlékművét.
Utunk  Ungvárra a nyüzsgő városba vezet, ahol autóbuszos és gyalogos városnézéssel ismerkedünk meg a főbb látnivalókkal, a várral a belváros templomaival, majd  sétálunk az Ung partján is.
Vacsoránk, szállásunk Nagydobronyban lesz.
 
2. nap
Reggelit követően elindulunk a Vereckei hágóra. Útközben megtekintjük az Árpád bunkert, a Szolyvai emlékparknál  emlékezünk az elhurcolt magyarokra. Utunkat folytatva a Schönborn kastély parkjában teszünk látogatást, melynek jelentős szerepe volt Beregvár életében. Útközben meglátogatjuk Zrínyi Ilona várát - Munkácson.
A napközbeni étkezésről mindenkinek magának kell gondoskodnia.
Vacsorára érkezünk vissza szállásunkra.
 
3. nap
Reggelit követően Beregszász-Nagybereg- Huszt útvonalon utazunk. Beregszászon sétálunk a városban, megnézzük a Bethlen kastélyt, a Magyar Főiskolát, majd Nagybereg hagyományaival ismerkedünk és meglátogatjuk Huszt „bús düledékeit”.
Vacsoránk- szállásunk Karácsfalván lesz.
 
4. nap 
Reggelit követően Csetfalván a falusi templomépítészet remekeivel ismerkedünk, majd átlépjük a határt. Tarpán megtekintjük a református templomot majd a Szatmárcsekén meglátogatjuk  Kölcsey síremlékét. Útközben ellátogatunk a reneszánsz a Vaja várkastélyhoz.
Megállókkal, az esti órákban érkezünk Szegedre. 
 
A kirándulást vezeti: Orbán Hédi
 
Részvételi díj: 38.000 Ft/fő, amely az útiköltséget, a szállást, a reggelit, vacsorát és a belépőket, valamint az általános forgalmi adót tartalmazza. 
 
Jelentkezni 15.000 Ft előleg befizetésével lehet.
Jelentkezési határidő: Július 30.
6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu