Elemi Szépség - előadás

Program kezdete: 2019-11-13 18:00
Program vége: 2019-11-13 19:30
Helyszín: Agóra Informatórium (II. emelet)
Pálfalusi Zsolt rendhagyó esztétika előadása Simon-Mazula Tibor művészetéről.

Simon-Mazula Tibor festőművész alkotásait Pálfalusi Zsolt író, esztéta kivételes audio-vizuális performansza mutatja be. A rendhagyó tárlaton a filozófus valós időben ír és vezeti végig a nézőt a művész munkáin. A festményeket abban a virtuális három dimenziós galéria-térben láthatjuk – a Walter's Cube, új, Magyar fejlesztésű applikációban – amelyet a világ vezető galériái újonnan kezdtek el használni digitális bemutatóikhoz.A békéscsabai születésű festőművész Szegeden tanult majd San Francisco-ban tett mestervizsgát, ahol a "jövő tehetsége" címet elnyerve az Academy of Art University, a belvárosban 3 hónapos önálló kiállítást rendezett számára. Az Egyesült Államokban neves szaklapok (American Art Collector, Wide Walls) írtak Tibor munkáiról; a művész kiállított múzeumokban (Florida State University Museum of Fine Arts, Marin Museum of Contemporary Art), de alkotásával jelen volt olyan fontos művészeti vásáron is mint a SCOPE Miami Beach. Jelentős nyugati parti galériákban (White Walls & Shooting, DAX) képei együtt szerepeltek a kortárs művészet olyan mestereinek munkáival, mint M.C. Escher, Keith Haring, Don Ed Hardy vagy Ben Eine.

A Szegeden látható bemutató Tibor szeptemberben megjelent képzőművészeti albumára támaszkodik amely válogatás a művész 2012 és 2019 között San Franciscóban és Budapesten készült festményeiből. A képeket ismert magyar és amerikai művészeti írók (Tóth Ditta, David Riffert), írók (Jenny E. Balisle, Jack Hirschman), művészek (Carolyn Meyer, Drew Price, Shawn Vales) és zenészek (Kőváry Zoltán, Szűcs Krisztián), kifejezetten a könyvhöz írt szövegei kísérik, melynek válogatása és szerkesztése több mint 14 hónapot vett igénybe.

Julia Debski könyvajánlója a NY-ARTNews on:
www.ny-artnews.com/single-post/2019/09/13/Pure-Beauty-by-Tibor-Simon-Mazula

Szilágyi András írása a Bárka online-on Tibor önálló kiállításáról:
www.barkaonline.hu/kepzmveszet/6873-elemi-szepseg-simon-mazula-tibor-kiallitasarol

 

A rendezvény megtekintése díjtalan.

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu