Az Alma és a fája - előadás

Program kezdete: 2017-03-24 16:30
Program vége: 2017-03-24 18:00
Helyszín: Agóra, Informatika Történeti Kiállítás (III. emelet)
Az Alma és a fája előadás és szakmai tárlatvezetés, interaktív programmal (A Nem esett messze az Alma a fájától című kiállításunk záróeseménye.)

Korunk egyik leghíresebb informatikusa, üzletembere és „látnoka”: Steve Jobs. Hogyan hódította meg a világot két amerikai fiatal „garázsvállalata”, hogyan vált a menő kütyük szimbólumává az Alma? Mit köszönhetünk a több mint negyvenéves cégnek – milyen valódi értékekkel járult hozzá Jobs cége a személyi számítógép és a telekommunikáció történetéhez?

Az Apple története elválaszthatatlan a mikroelektronika és a személyi számítógép történetétől: ez az a fa, amelynek az Alma csak az egyik termése.

A szakmai tárlatvezetéssel egybekötött előadás a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállításához kapcsolódó időszaki kiállítás (Nem esett messze az Alma a fájától) részletes megismerésével, kipróbálható, régi Apple gyártmányokkal búcsúztatja a nagy sikerű Alma-kiállítást, amely utoljára aznap látogatható.

Az előadó Képes Gábor, az NJSZT főmunkatársa, a Nem esett messze az Alma a fájától című kiállítás társrendezője.

A belépés ingyenes!

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu