Abigél - zenés színdarab

Program kezdete: 2021-12-08 17:00
Program vége: 2021-12-08 19:00
Helyszín: Agóra, Díszterem (földszint)
Szegedi Pinceszínház bemutatja ...

Szabó Magda - Pozsgai Zsolt: ABIGÉL
zenés ifjúsági színdarab

Szabó Magda ABIGÉL című színművét Pozsgai Zsolt alkalmazta színpadra és Janik László rendezi.

A műben benne van a történelem, az értelmetlen háború, melyet egy kamaszlány nem ért, ő a kor sajátosságával próbál szembenézni, a lelkében dúló szerelemmel, igazságérzettel, fájdalommal, összevisszasággal, ahogy ezt a mai kor kamaszai is átélik. Gina a dacos kamaszlány első találkozása a felnőttek világával, a mesék és a valóság ütköztetésével. Szabó Magda is olyan, mintha a Matula Intézet egyik sokat látott, megértő tanára lenne. A második világháború a történet jelenideje. Az értelmetlen, véres, mindent szétszakító történelmi vérzivatar úgy van jelen a történetben, hogy egyetlen puskalövés sem dörren el.

„Egy háború, melynek nem lesznek hősi halottai, csak áldozatai.” Mélységes, néha szavakkal megnevezhetetlen szeretet fűzi össze a történet néhány szereplőjét. Különösen Ginát és édesapját. Egy fantasztikus és megrendítő történet a hitről, becsületről, szerelemről és tisztességről.

Belépő:
elővételben: 1.800 Ft
helyszínen: 2.000 Ft

A rendezvény kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára látogatható!

Letölthető állományok:

Abigelplakat.pdf
6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu