Ringató foglalkozás

Zenés foglalkozások 0-3 éves korú gyermekeknek, terhes kismamáknak, szülőknek, nagyszülőknek és dédiknek.
 
Ringató foglalkozás (Országos Kisgyermekkori Zenei Nevelési Program) SZEGEDEN a Szent-Györgyi Albert Agórában SZERDÁNKÉNT 2 CSOPORTBAN:
  •  1. csop.: 9:30-10:00
  •  2. csop.: 10:15-10:45
  • 3. csop.: 11.00-11.30
Első foglalkozás: szeptember 8.
 
Szegedi Ringató foglalkozások a Facebookon: https://www.facebook.com/groups/szegediringatofoglalkozasok/?fref=ts
 
Ringató – Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Örömmel zenélés, zenével nevelés.
A Ringató országos kisgyermekkori zenei nevelési program 1991 óta. Várandós édesanyáknak, kisgyermekeknek hároméves korig és szüleiknek, nagyszüleiknek szól. Jelenleg 109 foglalkozásvezetővel, 273 helyszínen vagyunk jelen.
 
A programunk szakmai vezetője, alapítója Gállné Gróh Ilona, Magyar Művészeti Akadémia művészetpedagógiai különdíjas, Nemzetközi Forrai Katalin-díjas énektanár. A Ringató kisgyermekes családoknak szól, heti rendszerességgel tartunk fél órás foglalkozásokat a legkisebbeknek (néhány hónapos kortól az óvodakezdésig) és a szüleiknek.
 
A Ringató Kodály útmutatásait követi, élő énekszóval, hangszerjátékkal, nagyrészt a magyar néphagyományból merített zenei anyaggal mutatunk mintát a szülőknek a családban történő zenei nevelésre, kisebb részben más népek dalai hangzanak el magyar költők verseivel, és értékes, komponált gyerekdalok. Célunk, a már említett mintaadás a fiatal szülők számára, valamint az, hogy a felnőttek, elsősorban az anyukák, ne féljenek az énekléstől.
 
Szeretnénk, ha átélnétek a közös éneklés örömét, szeretnénk, ha felidézhetnénk az iskolában tanult, de már elfelejtett magyar népdalokat és újakkal is bővíthetnénk a felnőttek dalkincsét. Bízunk benne, hogy munkánk nyomán egyre több család irányítja majd kisgyermekét az értékes zene felé.
 
A Ringató foglalkozásokról bővebben: www.ringato.hu; www.vadaiheni.hu
 
Tel.: +36-30/218-8106
 
 
Letölthető állományok:

2019-szeptembertol--Szeged_Agora.jpg
6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu