Végzős osztályok a városért! Társadalmi innovációs vetélkedő - ONLINE

2021-03-09
Nyolcadikos osztályközösségeknek szánt, a diákok ötleteire épülő együttműködés.

A JAM (Junior Achievement Magyarország) és a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra vetélkedőt hirdet nyolcadikos osztályoknak a társadalmi felelősségvállalás témakörben.
Elsőként 3x45 perc alatt a JAM munkatársai egy interaktív Társadalmi Innovációs Roadshow keretében ismertetik meg az osztályokkal a társadalmi vállalkozások jelentőségét. Mindezt, a járványhelyzetre való tekintettel, online.

Időpontja: tanítási időben, az osztályfőnökkel egyeztetett időpontban, március és április folyamán

Helyszíne: az osztályterem

Eszközigény: osztályméretétől függően 5-7 tablet, ha nincs, ebben tudunk segteni

Módszere: projektmunka 4-6 fős csapatokban

Tematika:

  • Társadalmi innováció: társadalmi szükségletekre válaszoló megoldás (hatékonyabban, mint a többi) ill. új társadalmi együttműködést hoz létre. Mind a célja,mind az eszköze társadalmi jellegű.
  • Társadalmi vállalkozás: A társadalmi vállalkozások amellett, hogy termékeket értékesít vagy szolgáltatásokat nyújt, arra is törekszik, hogy a működésével valamely társadalmi problémára is megoldást tudjon nyújtani.


A roadshow alatt a diákok interakítvan, példákon keresztül megismerkednek a társadalmi innováció és társadalmi vállalkozás gondolataival. Ezt követően az osztályokban kialakított  csapatoknak egy-egy társadalmi vállalkozás ötletét kell kidolgozniuk, a vetélkedő folytatásában ezt a projektet kell majd tovább fejleszteniük. Ezen a programonmegkapják a gyerekek azt a tudást, amivel sikeresen el tudnak indulni a következő fordulón. A foglalkozás végén az osztály kiválasztja a legjobb elkészült ötletet, amit a programsorozat végén, a megvalósítással együtt mutatnak be szakmai zsűri előtt. (Osztályonként egy csapat)
Az osztályokat várjuk március 8. és április 7. között is, ebben az időszakban is, változarlanul megtartásra kerülnek az online programjaink.

Programzáró versenyek az Agórában
Az igazi kihívásra májusban, remélhetőleg már személyesen kerül majd sor.

  1. A roadshown résztvevő osztályok bemutatják az osztály legjobb ötletét egy szakmai zsűri előtt. A legjobb helyezést elérő csapat egy bakancsos kirándulást nyer!
  2. Játékos Szeged-napi vetélkedő (városi séta soránmegoldandó feladatok, melyek külön felkészülést nemigényelnek a csapatok részéről).


Tervezett időpont: 2021. május 21. (péntek)

A legtöbb pontot összegyűjtő osztály egy 2 napos osztálykirándulást nyer, valamint a 2. és 3. helyezetteket is díjazzuk!

Jelentkezési határidő: 2021. április 30.

A JAM munkatársai folyamatosan egyeztetik a roadshow időpontját a jelentkező osztályokkal.

Jelentkezni a következő linken tudnak az osztályfőnökök: https://form.jotform.com/210391655165354
 
További információ:
Szögi Anita (szogi.anita@ejam.hu, +3670/272-2312)

Várjuk vállalkozó szellemű, kreatív, kihívást kereső, tenni akaró osztályok jelentkezését!

Letölthető állományok:

Programfuzet210305.pdf
6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu