ONLINE kiállítás: Mészáros Ildikó - Kavicsok, képek keltik életre a költő gondolatait

2021-04-07
Mészáros Ildikó kavicsképeinek és zentagle rajzainak kiállítása látható az Agórában, mely munkák az alkotó verseit hivatottak illusztrálni.

felhasznált aláfestő zene: https://www.youtube.com/watch?v=jiiqrnvKWnc

 

Mészáros Ildikó bemutatkozása:
Nyugdíjas vagyok. Még nincs 20 éve, hogy a legsúlyosabb betegség gyógyulási terápiájaként kezdtem el írni. Ezen idő alatt született 6 verseskötetem, 1 mesekönyvem, 1 -1 novellás, humoros, mondókás, mesefüzetem. A 7. verseskötet szerkesztés alatt.
Számos antológiában ott vagyok, több irodalmi oldalon publikálok. 2014-ben a Cseh Tamás emlékestre két dalszövegem is meghívást kapott.
2016-ban az Irodalmi Rádió (Miskolc) legjobb szerzője lettem
2018-ban Jász-Nagykun-Szolnok Megyei PRÍMA díjat kaptam meg.
2019-ben a nyugdíjas ORSZÁGOS  KI MIT TUD-on Kiemelt Arany Minősítést kaptam saját versem tolmácsolásáért, egyéb színpadi kategóriában pedig Máté Péter: Egyszer véget ér a lázas ifjúság című dal néma tolmácsolásáért Arany Minősítést.
Verseimet többnyire magam tolmácsolom: ünnepségeken, megemlékezéseken, Művelődési Házakban, Csoporttalálkozókon, Templomban, Temetésen. Mesedélutánt tartok óvodásoknak, iskolásoknak.
Több dalszövegem is megzenésítésre került.
Láthatósági mellény címmel az egyik humoros novellámat színpadra dolgoztam, melynek előadása nagy sikert hozott.
A tavaly kiadott Apeva verseim című kötetem (melyet saját magam illusztráltam zentangle rajzaimmal) a Wikipédia (világenciklopédia) szerint, az első olyan kötet, mely egy szerzőtől és csak apeva verseket tartalmaz. Ezzel a kötetemmel  meghívást kaptam a Nemzetközi Könyvfesztiválra, ahol a gyűjtők körében nagy sikert aratott a könyv.
A Hajnal szele súgta című verseskötetemben kavicsképeim segítik visszaadni a versek gondolatait.
Szabadidőmben a Fegyverneki Hírmondó, önkormányzati újságban mint szerkesztő-újságíró tevékenykedem.
Elhatároztam, hogy a készülő köteteimet (felbuzdulva a zentangle és kavicsképeim sikerén) ezentúl magam fogom illusztrálni.
A vírus időszak engem is alkotásra késztetett, tervezem, hogy a vírussal kapcsolatos verseimet külön kis füzetben jelentetem majd meg. Ehhez is született már két zentangle rajz:
1. A bezárt világ üzenete
2. Vigyázok rád

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu