Emlékezetes pillanatok - Batrók Béla Nőikar

2020-04-10
Emlékezetes pillanatok az Agóra közösségeinek részvételével. Bemutatkozik a szegedi Bartók Béla Nőikar.
A Szent-Györgyi Albert Agóra munkatársainak legfontosabb törekvése, hogy a közönség, a látogatók számára érdekes, értékes, színvonalas rendezvényeket, előadásokat, koncerteket szervezzenek.
 
Ebben a mindannyiunk számára nagyon nehéz, minden tekintetben zárt időszakban arra gondoltunk, hogy minden héten, pénteken meghívjuk Önöket vagy egy koncertre, vagy egy színházi előadásra. 
 
Az elkövetkező hetek pénteki előadásain fellépnek az Agórában tevékenykedő együttesek:
  • Akropolis Táncszínház
  • Bartók Béla Női Kar
  • Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar
  • Grimaszk Színjátszó csoport
  • Szegedi Deák Big Band
  • Universitas Szimfonikus Zenekar
akik egy-egy korábbi fellépésüket mutatják be Önöknek.
 
Fogadják Őket nagyon sok szeretettel és amint lehetőségünk lesz rá igazi előadásokra is szeretettel várjuk Önöket! :-)
 
Most bemutatkozó együttesünk: Bartók Béla Nőikar
 
A Bartók Béla Nőikar 2006-ban alakult újjá a szegedi Bartók Kórus utódaként Ordasi Péter vezetésével. Jelenlegi karnagya Valkai Dávid.
A kórus számos nemzetközi verseny-díjat tudhat magáénak (Debrecen, Hollandia, Prága, első díj, ill. nagydíj, Ohrid I. díj), énekeltek - egyéb helyszínek mellett - a Zeneakadémián, Bécsben a Pázmáneumban, a Salzburgi Dómban, rendszeres szereplői a kortárs zenei hangversenyeknek és a KÓTA rendezvényeinek. A Kórus 2019-ben KÓTA-díjban részesült.
Hat magyar zeneszerző műveinek ősbemutatója, Bartók 27 gyermek- és nőikarát tartalmazó CD, kortárs szerzők alkotásainak CD felvétele és kiadása kapcsolódik a nevükhöz.
Gyakorló kórusként szolgálnak a kétévente rendezett intenzív, egyhetes, nemzetközi Egyházzenei Karnagyi Tanfolyamon, valamint a tanárképző főiskolákon tanuló Fiatal Karvezetők Versenyén.
 
2013. dec. 15. A szegedi Bartók Béla Nőikar és a debreceni Bárdos Lajos Leánykar közös koncert-felvétele Kodály Zoltán születésének 131. évfordulója alkalmából rendezett hangversenyen a budapesti Zeneakadémián.
 
 01. Kodály: A 150 genfi zsoltár
 
 02. Kodály: Semmit ne bánkódjál
 
6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 Telefon: +36 62 563 480 fax: +36 62 563-499 email: kapcsolat@agoraszeged.hu www.agoraszeged.hu